Ruben Beentjes maakt per direct geen onderdeel meer uit van de selectie van SV Hillegom. Dat maakte de Alkmaarder bekend via sociale media. Dinsdagavond op de training kwam het tot een woordenwisseling tussen Beentjes en enkele ploeggenoten.

Aanleiding voor het vertrek van Beentjes was het groepsgesprek voorafgaand aan de training. Daarbij werd een incident besproken rond de wedstrijd tegen ROAC van zondag. Beentjes: ,,Ik viel in de slotfase van die wedstrijd in. Mustafa [Onderoglu red.] was daarna boos omdat hij niet mocht invallen, en ik wel, terwijl ik niet getraind had. De regel is ‘trainen is spelen’. Hij voegde daar wel aan toe dat het niet op de persoon bedoeld was. Daarna zei de aanvoerder [Frank de Groot red.] dat het misschien wel persoonlijk was, omdat ik soms niet mee train.”

Coach Naber verduidelijkt:,, Het ging alleen om het missen van een aantal trainingsmomenten in weken dat er niet om ging. Door het niet rechtstreeks uitspreken van kleine irritaties is het gaan sluimeren en veel groter geworden dan nodig. Als dat wel was gebeurd dan was er veel meer onderling begrip geweest.” Een akkefietje rond een foto op Snapchat hielp ook niet mee. Daar stond Beentjes met een fles champagne terwijl hij daarna niet kwam trainen. ,,Ik voelde me die avond al niet lekker en ben ook vroeg naar huis gegaan. Vervolgens ben ik de hele week ziek geweest. Ik kon ook niet werken. Maar dan wordt er achter mijn rug om gepraat. Dat vind ik misselijk en achterbaks en daar ben ik helemaal klaar mee.”

Waardering
Beentjes, zondag nog matchwinnaar met een benutte strafschop, mist ook de waardering van zijn ploeggenoten: ,,Ik ben ook geen trainingsbeest, dat weet ik ook wel. Maar ik geef altijd 100% in de wedstrijden. En uiteindelijk is het de keuze van de trainer wie er speelt. Kijk, ik moet voor iedere training uit Alkmaar komen, terwijl die gasten vijf minuten op de fiets springen. Ik wil niet dat er straks bij iedere training die ik mis meteen gekletst wordt.”

Wanneer Beentjes zegt dat hij geen trainingsbeest is, doet hij volgens Naber zichzelf wat tekort: ,,Bij ons sta je alleen basis als je twee keer getraind hebt en aangezien hij bijna altijd in de basis staat, kun je dus ook nagaan dat hij er bijna altijd was.“

Naber hoopt dat het blijft bij een storm in een glas water. ,,Dit was totaal niet de insteek van de groep. Ruben heeft altijd veel voor ons betekend en een grote bijdrage gehad in de successen. Het is ook veel harder aangekomen dan bedoeld. Ruben wordt ook veel meer gewaardeerd dan hij nu voelt. Hoewel Ruben in enkele momenten iets handiger had kunnen handelen, daar heb ik hem ook wel eens op aangesproken, mag de groep ook naar zichzelf kijken in deze kwestie.“

Open deur
Wat Beentjes betreft zit de deur echter in het slot en op de knip. ,,Ik ben er wel klaar mee. Ik heb er een nachtje over geslapen en met ouders en vrienden gepraat. De conclusie? Dit wil ik niet meer, mijn keuze is gemaakt.” Voor Naber een teleurstellende ontwikkeling: ,,Ik vind het jammer dat Ruben zo resoluut is in zijn beslissing. Ik had nog gehoopt dat we het intern konden bespreken en oplossen. Wat mij betreft staat de deur nog altijd open als de emoties wat gezakt zijn.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen