Promovendus SV Hillegom boekte op bezoek bij ROAC de eerste overwinning van het seizoen: 1-2. Met vier punten uit twee duels staat de formatie van Bas Naber keurig in de subtop. Spelmaker Ruben Beentjes vond de overwinning van zijn ploeg in Rijpwetering dikverdiend. ,,Wij creëerden de kansen en gaven bijna niks weg.”

Volgens Beentjes deelde zijn ploeg vanaf het begin de lakens uit. ,,Ik vond ons het betere van het spel hebben, maar ROAC is zeker geen slechte ploeg. Het veld was stroperig, dus het was even zoeken naar het juiste gevoel.” Toen de ploeg eenmaal de controle had kwamen de kansen vanzelf. Beentjes raakte zelf met een afstandsschot de lat. Even later koos de spelmaker ervoor om voor eigen succes te gaan, waar afspelen een betere keuze was geweest. ,,Die bal had ik af moeten geven.”

Spits Nick van Staveren vond vlak voor rust ROAC-keeper op zijn pad, na een goede kopbal. ,,En dat waren alleen de grootste kansen. Daarnaast kregen we nog een aantal goede mogelijkheden waar niks uitkwam.”

Na de pauze drukte Hillegom door en vielen de treffers wel. Het was Beentjes die zijn ploeg op voorsprong zette. ,,Aidan Ryan legde de bal na een goede actie terug en ik schoot hem via een been van de tegenstander binnen. Een klein beetje geluk, maar op dat moment was het niet meer dan terecht.” Krap tien minuten later leken de bezoekers de punten in de tas te hebben. Middenvelder Mitchell van der Paard verdubbelde de score.

Wankelen
En toen kregen de bezoekers te maken met een terugval. De aansluitingstreffer van ROAC deed Hillegom wankelen. Beentjes: ,,Maurice van der Neut verdedigde niet helemaal lekker uit en die afvallende bal werd binnengeschoten. Vanaf dat moment hebben we eigenlijk continue onder druk gestaan. Zij gingen alles of niets spelen. Lange ballen en hopen dat ie goed viel. We probeerden er nog wel uit te komen, maar dat lukte niet meer.”

Bijna viel de gelijkmaker nog. Alles met een blauw-wit hart slaakte een zucht van verlichting toen de ROAC-spits vlak voor tijd een open kans miste. ,,Dat was nog even billenknijpen. Maar al met al vind ik dat wij verdiend gewonnen hebben. Wij creëerden de kansen, hadden een veldoverwicht en gaven bijna niks weg.”

Kan Beentjes na twee duels al wat meer zeggen over de krachtsverhoudingen in de Tweede Klasse? ,,Ik denk dat wij een van de betere teams zijn. Vorige week was Laakkwartier met een man meer blij met een punt tegen ons. Voetballend waren we toen ook beter. Dat is wel het mooie aan dit niveau. Veel ploegen willen voetballen. Dat komt ons spel alleen maar ten goede. Ook ROAC is een ploeg die het moet hebben van goed voetbal en dan krijg je een mooie, open wedstrijd. Dat ligt ons ook beter. Je merkt dan dat wij ook verder zijn dan vorig seizoen, want bij vlagen speelden we echt goed voetbal. De doelstelling om gelijk weer te promoveren, is zeker geen gekke gedachte.”

Tekst: Tom van der Wilt


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)