Ruben Beentjes blijft toch bij SV Hillegom. De spelmaker is op zijn besluit teruggekomen om de Hillegomers te verlaten. De interesse van hoofdklassers Noordwijk en Odin ’59 en tweedeklasser De Kennemers kon hem niet bekoren. ,,Bij SV Hillegom word ik echt gewaardeerd. Dat is ook wat waard.”

Eind december was Beentjes nog vastberaden. Hij wilde een stap hogerop maken, of anders dichter bij huis gaan voetballen. Inmiddels heeft de Alkmaarder, die voetbalde met Hollandia in de Topklasse, besloten met SV Hillegom in de Tweede Klasse te gaan acteren.

Hechte gemeenschap

,,Ik reisde eerst naar Hillegom met het openbaar vervoer. De reistijd ging me opbreken, maar ik heb nu een eigen auto. Dat scheelt al enorm”, vertelt Beentjes. ,,Daarnaast wilden de jongens erg graag dat ik blijf. Hillegom is een hechte gemeenschap, maar ik ben één van hen geworden. Dat gaat niet vanzelf. Er trainden de laatste tijd bijvoorbeeld wat jongens mee, maar die worden echt als rivalen beschouwd. Ook ben ik met de club overeengekomen dat ik de C-selectie ga trainen.”

Van de belangstelling van Odin ’59 en De Kennemers uit zijn eigen provincie was de Noord-Hollander niet ondersteboven. ,,De Kennemers is net gedegradeerd naar de Tweede Klasse, dus dat schiet niet veel op. De premies waren wel interessant, maar het zijn niet echt mijn type mensen daar. Bij Odin had de trainer me zelf niet zien spelen. Ik moest hem overtuigen waarom ik een versterking was, terwijl ze mij hadden gebeld.”

Gestreeld was Beentjes wel door de interesse van Noordwijk, maar ook daar besloot hij niet op in te gaan. ,,Ik heb een testwedstrijd gespeeld en die ging me goed af. Dat sterkt me in de gedachte dat ik het niveau van de Top- en Hoofdklasse aankan. Noordwijk wilde me ook hebben, maar het vertrouwen van mijn kant ontbrak. Ze wilden mij als linkshalf inzetten, terwijl ik een echte 10 ben. Bovendien hadden ze wel erg veel middenvelders gehaald, waaronder een aantal bekenden van de trainer. Ik snap heus wel dat ze mij geen plek kunnen garanderen, maar ik had geen vertrouwen in een eerlijke kans.”

Weinig geblesseerd

En dus blijft hij Hillegom trouw. Beentjes heeft veel vertrouwen in Bas Naber, met wie hij in het verleden ook al samenwerkte. ,,Ik weet wat ik heb bij Hillegom. Als ik normaal doe, speel ik altijd. Bovendien zorgt Bas ervoor dat ik fit blijf. Bij anders clubs was ik toch vaak geblesseerd, maar bij clubs waar ik met Bas werk niet.”

Beentjes kijkt uit naar het nieuwe seizoen, waarin hij ook als coach zijn opwachting gaat maken. ,,Trainer worden is een echte ambitie van mij. Ik kan goed met jonge gasten opschieten.”

De middenvelder zou eigenlijk deze zomer naar de Verenigde Staten gaan om jeugdtrainingen te geven – bij dezelfde voetbalschool waar Christian Nederpel werkt – maar dat is afgeketst. Beentjes heeft een maand langer om zijn HBO-studie af te ronden en vanwege een late aanvraag zou het verkrijgen van een visum problematisch worden.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)