SV Hillegom en spelmaker Ruben Beentjes kunnen opgelucht adem halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Noord-Hollander niets aan zijn hart mankeert. ,,Een grote opluchting”, zegt Beentjes. ,,Ik ben blij dat ik gewoon weer kan trainen en wedstrijden kan spelen.”

Een aantal weken terug was het even schrikken voor Beentjes. Tijdens een fysieke test met hartslagmeters werd geconstateerd dat er iets mis was met zijn hart. Beentjes werd naar de huisarts doorverwezen voor nader onderzoek en belandde uiteindelijk bij de cardioloog.

Beentjes: ,,Er is eerst een hartfilmpje opgenomen. Vervolgens werd er een echo gemaakt en moest ik een inspanningstest doen, omdat hij onvoldoende kon zien. Dat was allemaal goed. Het is voor nu 95 procent zeker dat er niks aan de hand is gelukkig. De andere vijf procent wordt uitgesloten door middel van een MRI van het hart.”

Beentjes speelde zondag tegen HBC weer negentig minuten mee. De weken daarvoor werd hij aan de kant gelaten. Achteraf is de middenvelder blij met de zorgvuldige handelswijze van Hillegom. ,,Het is logisch dat ze geen risico wilden nemen. Je kunt beter maar alles uitsluiten.” SV Hillegom start zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen SJZ.

Foto: Huub Slingerland


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO