Rijnsburgse Boys treft vanavond in het Westlandia van Edwin Grünholz hoogstwaarschijnlijk de zwaarste opponent die het zich had kunnen voorstellen in de jacht op een ticket naar de Tweede Divisie. Andersom zal dat hetzelfde gelden voor de ploeg uit Naaldwijk. Daar weet Rémon van Bochoven alles van. De topscorer van de derdedivisionist speelde een aantal jaar geleden nog een seizoen op de Middelmors.

 ,,Ja, dat is alweer vijf jaar geleden”, moet Van Bochoven even in z’n geheugen graven. Hij werd in 2012 met 25 goals topscorer van de Topklasse zondag bij Haaglandia en dat leverde hem een transfer op naar de Bollenstreek. Z’n tijd bleef echter maar beperkt tot een seizoen. Met Rijnsburg werd hij vijfde op zes punten van kampioen Katwijk. Daarna vertrok de man uit Zoetermeer naar Achilles’29 om te gaan spelen in de Jupiler League. ,,Dat was een droom van mij en die wilde ik gewoon pakken. Dat had niets met Rijnsburg te maken. Als zij niet waren gekomen had ik er sowieso nog een jaartje aan vastgeplakt. Daar waren we ook al uit.”

,,Achteraf had ik beter een huis kunnen huren daar. Dat was ook beter geweest voor m’n rust.”

Niet z’n beste
Sportief gezien was het seizoen niet een van z’n beste. Onder Niek Oosterlee speelde Van Bochoven eigenlijk altijd vanaf links, terwijl hij een echte spits is. Dit seizoen was de speler ook alweer 24 keer trefzeker in de Derde Divisie. Daarmee tweede op de ranglijst achter de ongenaakbare Dennis Kaars met 41 treffers. ,,Martijn Gootjes speelde toen nog bij Rijnsburg. Dat was een icoon. Er was ook nog Pepijn Kluin, die nu bij AFC speelt. Toch heb ik toen nog zeven goaltjes meegepikt. En alles gespeeld. Dus zo slecht was het niet.” Bijkomend voordeel was wel dat Gootjes aan het einde van dat seizoen afzwaaide. ,,De spitspositie was dus weer open. Daar had ik me dan ook op gefocust, maar het liep even anders.”

Bij Achilles’29 speelde Van Bochoven ook maar een seizoen. ,,Ik wilde altijd nog eens voelen hoe het zou zijn om in een stadion te voetballen. Voor de winterstop was het vooral invallen, maar daarna heb ik bijna alles gespeeld. Maar uiteindelijk was het ook veel reizen. Ik zat iedere dag van Zoetermeer anderhalf uur in de auto naar Groesbeek. Achteraf had ik beter een huis kunnen huren daar. Dat was ook beter geweest voor m’n rust.”

,,Voor ons is het zaak om een goed resultaat mee te nemen naar zaterdag en dan thuis af kunnen maken.”

Confrontatie garantie voor goals
Hij keerde daarna weer terug naar z’n vertrouwde omgeving bij Haaglandia en sinds twee seizoenen speelt hij voor Westlandia, waarmee hij vorig jaar kampioen werd van de Hoofdklasse A. Wat verwacht hij van het onderlinge treffen vanavond? ,,Als je beide ploegen bekijkt, wordt het in ieder geval niet saai”, refereert hij aan de vele doelpunten die zowel Rijnsburg als Westlandia maakte. 84 voor de Uien om 101 voor Westlandia. ,,Beide ploegen zouden ook niet misstaan in de Tweede Divisie. Ze willen allebei graag omhoog. Onze doelstelling was een periode, dat hebben we gehaald. Al was het kampioenschap zeker niet onmogelijk. De Dijk was helaas net even constanter dan wij.”

,,Diegene die de minste goals tegen krijgt maakt een goede kans”, vervolgt hij. ,,Dat klinkt logisch, maar gezien onze speelstijlen ook de waarheid. Beide ploegen gaan zich niet aanpassen. Ik zie dan ook geen duidelijke favoriet. We hadden elkaar liever niet getroffen denk ik, gezien de andere tegenstanders die er waren. Rijnsburg hoort op het hoogste niveau thuis.  Voor ons is het zaak om een goed resultaat mee te nemen naar zaterdag en dan thuis af kunnen maken.”

De winnaar treft Spakenburg of Hercules in de finaleduels om een plek in de Tweede Divisie. ,,Dat wordt ook zeker niet makkelijk. Maar we hebben een fitte groep en geen schorsingen dus we hebben alle vertrouwen dat we de stap kunnen maken. Laten we hopen dat de wind voor ons net de goede kant op blaast.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen