FC Rijnvogels verloor zaterdag thuis van Kloetinge. Na een 2-1 voorsprong bij rust stond er na 90 minuten een 2-4 stand op het scorebord. ,,Tot tien minuten na rust was er eigenlijk niets aan de hand’’, zei Mitchell Beijersbergen. ,,Daarna kregen we twee counters tegen en gingen de kopjes hangen.’’

Beijersbergen zelf zorgde voor beide doelpunten van de fusieclub. Na acht minuten schoot hij een bal uit de scrimmage in het net en zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust mocht hij aanleggen voor een strafschop, nadat Martin Onderwater was neergehaald in de zestien. De vleugelaanvaller tekende vanaf de stip voor zijn negende seizoenstreffer en de 2-1.

Dat de Zeeuwen er met de winst vandoor gingen lag aan ‘persoonlijke fouten’ volgens Beijersbergen. ,,We hebben na de 2-3 achterstand nog wel geprobeerd om iets te forceren, zo gingen we één op één achterin spelen en zetten we veel druk naar voren, maar het mocht niet baten.’’ Het waren de bezoekers die nog profiteerden van de aanvallende intenties van Rijnvogels. Tien minuten voor tijd maakte Kloetinge de 2-4.

,,Als we hadden gewonnen konden we naar boven kijken, nu is lijfsbehoud de komende wedstrijden nog steeds het belangrijkste’’ vervolgt Beijersbergen. Die komende wedstrijden zijn de derby’s tegen Ter Leede en Noordwijk. ,,Voor sommige jongens zijn die derby’s iets speciaals, voor mij niet. Ik kom niet uit de regio, ik wil gewoon elke wedstrijd winnen.’’

FC Rijnvogels – Kloetinge 2-4 (2-1). 8. Beijersbergen, 14. Van Tiggele 1-1, 40. Beijersbergen 2-1 (strafschop), 60. Hollemans 2-2, 61. Esser 2-3, 79. Esser 2-4

FC Rijnvogels: Messemaker, J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand (72. Beukenholdt), R. Zandbergen, Van der Breggen, Guijt, Van Veen, Beijersbergen, Van Beelen, Onderwater (85. Dijk)

Tekst: Matthijs Snepvangers