Vorig seizoen was hij de smaakmaker bij FC Rijnvogels. Met liefst achttien doelpunten had hij een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap van zijn ploeg. Het jaar ervoor waren het zelfs twintig treffers. Nu in de Hoofdklasse vliegen de ballen er minder makkelijk in. Hoe bevalt het Mitchel Beijersbergen een niveau hoger?

,,Ze verwachten wel dat ik nu ook scoor”, stelt Beijersbergen. ,,Ik sta nu op vijf treffers en vijf assists. Dat zijn toch redelijk wat doelpunten voor een rechtsbuiten. Er gaat ook iets meer over links bij ons. De laatste drie duels heb ik geen echte kans meer gehad. Steeds net te laat of geen schotkans kunnen creëren.”

Volgens Beijersbergen, die met ARC vier jaar geleden al eens Topklasse speelde en met Noordwijk al in de Hoofdklasse actief was, is het niveauverschil tussen zijn ploeg en de rest niet al te groot. ,,De tegenstanders zijn ietsje beter allemaal, nu moeten we er soms hard aan trekken. Vorig jaar ging het natuurlijk allemaal vrij makkelijk.”

Wat hem zeer bevalt, is de manier van spelen in de Hoofdklasse. ,,Je krijgt veel ruimte om te voetballen, om een fatsoenlijke pass te geven. In de Eerste Klasse zaten de tegenstanders erbovenop. Dit ligt mij persoonlijk beter.”

Rijnvogels doet het met een zevende plek zeer aardig voor een promovendus. ,,Bij vlagen spelen we best goed. De laatste drie duels was het wel een stuk minder. Tegen Ter Leede was het zelfs heel slecht en Noordwijk was een domper. Gelukkig pakten we tegen RVVH nog een punt. Dat is de beste tegenstander die we tot nog toe hebben gehad, vind ik. In de overige wedstrijden vond ik ons gelijkwaardig en soms zelfs gewoon beter.”

Aanhaken

De resterende vier duels voor de winterstop treffen de Kooltuinbewoners niet de minste tegenstanders. Over twee dagen wacht eerst het op papier zwakkere SHO. Daarna wachten confrontaties met Zwaluwen, ASWH en Katwijk, drie ploegen uit de top vier. Beijersbergen: ,,SHO moeten we gewoon winnen. ASWH en Katwijk mogen we verliezen en Zwaluwen is een rare, wisselvallige ploeg. Het zou mooi zijn als we met de winterstop nog bij de bovenste zes of zeven staan. Daarna krijgen we een reeks mindere tegenstanders en dan kunnen we weer aanhaken.”

De eerste zes duels van dit seizoen, tegen die relatief mindere opponenten, leverden Rijnvogels dertien punten op. Eenzelfde reeks laat de ploeg weer stijgen naar de posities die mee strijden om de prijzen. Dat wordt heel lastig, denkt Beijersbergen. ,,Ik hoopte misschien op een periode. Dat wordt heel moeilijk. Maar wie weet als je een goede serie na de winterstop maakt en je staat er weer bij dan krijg je in de laatste zeven duels alle concurrenten nog. Daar worden de prijzen verdeeld.”

Heeft Beijersbergen zich nog een persoonlijk doel gesteld dit seizoen? ,,Rond of boven de tien treffers uitkomen.” Om er tot slot nog een heerlijke nuchtere voetbalwijsheid uit te gooien. ,,Als de linksbuiten er ook tien maakt en de spits twintig ben je kampioen, toch?”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)