width=

Tim de Rijk wist niet waar hij het zoeken moest toen hij VVSB op een bevrijdende 3-1 voorsprong had gezet tegen Telstar, zo’n tien minuten voor tijd. De Noordwijkerhouters voetbalden al een uur lang met tien man. Een stunt leek weer in de maak in de eerste ronde van de KNVB-beker.

Na z’n rake kopbal rende de Leimuidenaar in eerste instantie langs de fans, om zich later te bedenken en met dezelfde noodvaart zich richting de ontwerper van de assist te begeven: Mo el Osrouti. De aanvaller van VVSB zou absoluut geen negentig minuten maken tegen Telstar, maar vanwege blessureleed en de vroege rode kaart moest de flankspeler blijven staan.

Fit
Met kramp in z’n hele lijf sleepte hij z’n ene been voor het andere en gaf uiteindelijk nog een puntgave voorzet voor de 3-1. ,,Ik dacht, laat ik toch maar diepgaan voor die eventuele voorzet”, glimlacht De Rijk breeduit als hij terugdenkt aan die counter.

De onvermoeibare middenvelder kon het niet laten zijn medespeler te complimenteren met diens wedstrijd. ,,Mo speelde fantastisch. Z’n eerste volledige wedstrijd. Terechte man of the match. Misschien moet ik hem nog wel even wat fitter krijgen, haha.”

,,Eigenlijk heb ik een hele relaxte avond gehad.”

Na de ontlading vanwege het uitschakelen van de eerstedivisionist kwam opvallend snel de nuchterheid om de hoek kijken bij De Rijk. ,,Deze overwinning is niet alleen belangrijk voor de beker, dit moeten we ook doortrekken naar de competitie. Daar hadden we al twee potjes kunnen winnen. Maar ik denk dat dit zo’n goede opsteker is voor in ieder geval al aankomende zaterdag tegen Kozakken Boys.”

VVSB maakte er op De Boekhorst misschien wel ongewild een spektakel van. De Noordwijkerhouters startte vals aan de westrijd. Andrija Novakovic werd na amper zes minuten in het strafschopgebied neergelegd door Peet van der Slot en benutte de penalty zelf.

Tweede adem

Diezelfde Van der Slot moest een kwartier later aan de noodrem trekken toen Gerson Rodrigues voorbij de VVSB-verdediging leek te sprinten. Hoewel er nog voldoende Noordwijkerhoutse verdedigers om de aanvaller van Telstar stonden [Fecunda liep naast Rodrigues red.], verraste scheidsrechter Stan Teuben met een rode kaart.

In plaats dat Telstar daarna de duimschroeven aandraaide, leken de Noordwijkerhouters een tweede adem te vinden. Met name El Osrouti, die de vanwege privé-omstandigheden afwezige Tommy Bekooij verving, liet een uitstekende indruk achter. Na een eigen goal in de eerste helft van Telstar, nam de flankspeler zijn ploeg na rust bij de hand.

De aanvaller, die van Quick Boys overkwam deze zomer, schatte een slechte terugspeelbal van de IJmuidenaren goed in en tikte VVSB op een 2-1 voorsprong. Ook de 4-1 kwam van zijn voet, nadat De Rijk een penalty had versierd in de absolute slotfase.

Terwijl het op een ‘bekeravond 2.0’ leek op De Boekhorst, gezien alle ontwikkelingen op het veld en de daarbij behorende bekersfeer, bleef trainer Mark Schenning voor het oog vrij rustig.

,,Eigenlijk heb ik een hele relaxte avond gehad”, klinkt het bijna ongeloofwaardig uit de mond van de coach. ,,Ik ging zitten en ik zag een heel goed en fel VVSB. Een team dat gebrand was om te winnen. Na de 0-1 achterstand en de rode kaart hebben de jongens het zo goed opgepakt en zijn ze ontzettend compact blijven staan.”

,,Niemand was even meer moe in de kleedkamer.”

Toch kroop VVSB niet helemaal richting de eigen zestien. Hoewel ze de bezoekers logischerwijs aan de bal lieten, waren de grootste kansen voor de thuisploeg. ,,Iedere keer hebben we weer dreiging vooruit gehad met ‘Mo’ als aandrijver. Pieter Koopman speelde prima als balvaste spits, waardoor De Rijk er weer onder kon komen. Dat is de sleutel tot het succes geweest tegen Telstar.”

Trots
Ook de oefenmeester uit Hilvarenbeek bleef na afloop realistisch en had de blik alweer gericht op de competitie. ,,Niemand was even meer moe in de kleedkamer. Het was fantastisch om dit zo intens met de spelers te hebben meegemaakt. Maar ja, de volgende wedstrijd wacht alweer. Dat realisme is er. We moeten dit weekend ook punten pakken om niet onderaan in die Tweede Divisie te blijven bungelen.”

Maar voordat die blik weer helemaal op zaterdag gaat, wilde Schenning toch nog even in het moment blijven. ,,Als ik hier straks het sportpark afloop en morgenavond die loting bekijk ben ik trots. We zitten in ieder geval in de koker. Dat is alleen maar fantastisch. Laten we maar een kraker loten tegen Feyenoord of Ajax. Of eventueel thuis tegen amateurclub. Ach, dat zijn zorgen voor later.”

VVSB – Telstar 4-1 (1-1). 6. Novakovich (pen.) 0-1, 36. Van Huijzen (e.d.) 1-1, 52. El Osrouti 2-1, 79. De Rijk 3-1, 90. El Osrouti (pen.) 4-1.

VVSB: Valk, Fecunda (51. Van Pelt), Van der Slot, Arroyo, Vijlbrief, Jozic (61. Theuns), De Rijk, Van Niel, Van der Wilden (26. Verlaan), Koopman, El Osrouti

Rood: 21. Van der Slot (VVSB)

Mo el Osrouti na afloop van VVSB – Telstar

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)