Vijf ploegen speelden vanavond hun eerste groepsduel in de Districtsbeker. Foreholte, Kagia en FC Lisse deden dat succesvol, Van Nispen en Teylingen slikten nederlagen. Quick Boys boekte in oefenverband een monsterzege op Voorschoten, terwijl SJC won van FC Rijnvogels.

SVC ’08 – Foreholte 0-1. Doelpunt: Grondel

Foreholte was na twee oefennederlagen wel succesvol in de beker. Uit bij SVC ’08, vorig jaar nog tegenstander van Valken ’68, werd met 1-0 gewonnen. Voor de ploeg van de nieuwe trainer Marcel IJzendoorn scoorde Rik Grondel. ,,Dit is na twee nederlagen zeker lekker”, zei IJzendoorn. ,,Ik weet ook wel waarom we die twee wedstrijden verloren, omdat we nog te weinig arbeid hebben verricht. Dit is pas onze tweede trainingsweek. Ik vond SVC voetballend iets beter, maar we hebben prima meegedaan.”

Kagia – Warmunda 1-0. Doelpunt: Timmermans.

Na een gewonnen oefenduel en bekertoernooi won Kagia ook zijn eerste bekerwedstrijd. Vierdeklasser Warmunda werd met 1-0 verslagen. Pascal Timmermans kroonde zich vijf minuten voor rust tot matchwinner.

FC Lisse – Zevenhoven 3-0. Doelpunten: Van Dijk (2) en Van Beelen

De zondagtak van FC Lisse zette de lijn van de twee goede eerste oefenwedstrijden door in de Districtsbeker. Voor eigen publiek werd Zevenhoven ruim verslagen. Rick van Dijk en Joey van Beelen velden het vonnis over de opponent, die al jaren speelt in de zaterdagse Tweede Klasse. FC Lisse speelt na het kampioenschap in 3A voor het eerste seizoen op dat niveau.

Teylingen – Lugdunum 0-1

Teylingen slikte een nipte nederlaag tegen Lugdunum, dat een flinke kwaliteitsinjectie kreeg met de komst van onder meer Tim de Cler. Het werd in Sassenheim 0-1 voor de bezoekers.

VV Leiden – Van Nispen 2-1.

Na een verdienstelijke groepsfase in de Haarlems Dagblad Cup ging Van Nispen in de eerste wedstrijd van de Districtsbeker onderuit. Op bezoek bij vierdeklasser vv Leiden werd een 2-1 nederlaag geslikt.

Quick Boys – Voorschoten ’97 6-1 (1-1). Doelpunten: Teijsse (3), De Vries, Driebergen en Van Duijn

Voorschoten diende eerder in een oefenwedstrijd als kanonnenvoer voor Rijnsburgse Boys (8-1) en datzelfde overkwam de eersteklasser vanavond bij Quick Boys. Opvallend genoeg namen de Voorschotenaren nog wel de leiding. Yordi Teijsse scoorde op slag van rust de gelijkmaker, waarna Quick Boys in de tweede helft over de opponent heen walste. Naast de drie goals van Teijsse was ook de rol van invaller Jaap van Duijn opvallend, die een goal en drie assists voor zijn rekening nam.

SJC – FC Rijnvogels 2-1. Doelpunten SJC: Van Dam en Van Heijningen. Doelpunt Rijnvogels: Guijt

SJC won ook zijn derde oefenduel. De kersverse hoofdklasser FC Rijnvogels werd met 2-1 verslagen. Voor Rijnvogels, dat volgens coach Hein van Heek veel kansen miste, was Yuri Guijt doeltreffend. Voor SJC scoorden Mike van Dam na een te korte terugspeelbal en Raymond van Heijningen met een afstandsschot.