width=

Even leek er een zich andermaal een ‘Rijnsburgs-scenario’ te ontvouwen op ‘Het Kasteel’. Na de 6-0 nederlaag van ‘de Uien’ een ruime week geleden, werd ook VVSB van het kastje naar de muur getikt in de eerste helft tegen Jong Sparta. De Noordwijkerhouters konden de rug wel rechten, in tegenstelling tot de buurman. VVSB sloeg in de tweede helft terug en kwam na een 2-0 achterstand bij rust, terug tot 2-2.

,,We werden echt overklast”, keek aanvaller Tommy Bekooij terug op de eerste 45 minuten in Rotterdam. ,,Die gasten waren zo behendig en technisch. We gaven ze veel te veel ruimte. Het leek wel een pretpark in de eerste helft.” Jong Sparta ging met een 2-0 voorsprong de rust in dankzij goals van Ayoub Boukhari en Ragnar Ache.

Rijnsburg-scenario
Wat er exact in de kleedkamer is gezegd zal tussen trainer Jack Honsbeek en zijn mannen zijn gebleven, maar na rust speelde er een volledig getransformeerd VVSB op ‘Het Kasteel’. ,,We kregen zelf een stuk meer ruimte, maar dat kwam omdat we er zelf korter op zaten in de duels.”

,,Het is toch niks wanneer we met het idee het veld in gaan van: we zien het wel met elkaar’?”

,,We deden er met elkaar een stapje bovenop. We hadden best even en tikje gekregen na de 2-0 achterstand. Dat we de tweede helft zo terugkwamen was gewoon knap. Wij wisten ook wat er met Rijnsburgse Boys was gebeurd. Gelukkig maakten wij vrij snel in de tweede helft de 2-1 en kon ik de 2-2 maken.”

,,We hadden zelfs via Mo el Osrouti nog een goede kans op de 2-3, maar ook zij hadden nog kunnen winnen. Jordy Zwart haalde nog een bal van de lijn. Het ging in de slotfase alle kanten op.” De eerste Noordwijkerhoutse goal kwam overigens op naam van Guido Pauw.

Herhaling
Daarmee leek het duel een beetje op die van vorig jaar, toen VVSB met 3-1 achter kwam in Rotterdam en ook nog met een gelijkspel ‘Het Kasteel’ verliet. Ook toen was het een wedstrijd in de laatste fase van de competitie waarin VVSB niks meer te winnen of verliezen had. Destijds kenden de Noordwijkerhouters een relatief matig einde. Van de laatste negen duels won het er destijds maar één. En dat is iets wat ze bij VVSB niet willen herhalen.

,,We kunnen niet meer degraderen en we kunnen geen titel meer pakken. Maar wel hebben met elkaar absoluut afgesproken alle duels die er nog komen te willen winnen. Daar gaan we met z’n allen voor. Het is toch niks wanneer we met het idee het veld in gaan van: we zien het wel met elkaar’? Al is het maar om met een goed gevoel volgend seizoen in te gaan.”

Archieffoto: Tino Stulen

Samenvatting Jong Sparta – VVSB (Beelden: Sparta Rotterdam)