Met een glimlach op het gezicht komt Tommy Bekooij naar buiten gelopen. De gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen. Negentig minuten lang dartelde de aanvaller over het veld. De rechtsback van Rosmalen tot wanhoop drijvend. De snelle buitenspeler sloot zijn eerste seizoenshelft op een prima manier af. Tegen OJC Rosmalen maakte hij twee goals en zette daarmee VVSB op het goede spoor. 

Zijn VVSB inmiddels. Alsof Bekooij al jaren speelt in Noordwijkerhout. De buitenspeler heeft zijn plek gevonden in de selectie. ,,Ik heb het echt heel goed naar mijn zin hier”, bekent Bekooij. ,,Het is een leuke groep gasten. De club is ook hartelijk, ik ben hier top opgevangen. En persoonlijk gaat het ook goed. Ik heb nu, geloof ik, zeven goals gemaakt.” En dan: ,,Maar nu twee weken rust is ook wel even prettig.”

De aanvaller heeft zin in de korte vakantie. De batterij opladen noemt Bekooij het. Even wat ‘quality time’ voor de linksbuiten van VVSB. ,,Lekker samen zijn met m’n familie en gezin. Lekker eten met Kerst en mezelf even opladen. En dan vlak na Oud en Nieuw hebben we alweer een weekendje naar Brabant met de selectie. Dat wordt ook lachen, hoor!”

Capelle
In het half jaar bij de club is een recente wedstrijd één van zijn hoogtepunten, naast bijvoorbeeld ook de solo tegen FC Emmen. De wedstrijd tegen Capelle in de KNVB-beker. Een unieke ervaring. ,,Wat een dag was dat.” Je ziet Bekooij weer terugdenken aan de memorabele bekeravond in Rotterdam.

,,Ik heb er na afloop veel over gelezen, maar ook daarvoor al. Iedereen was er mee bezig. Natuurlijk hou je de weken daarvoor de focus op de competitie, maar Capelle was toch wel iets hoor. En dan de avond zelf. Ik had het gevoel alsof daar 10.000 man waren voor ons. Bij de opkomst had ik al kippenvel. We wilden vlammen! Zelfs bij de 1-0 achterstand hielden we de moed er in, we waren gewoon beter. En dan zie je wat het achteraf los maakt. Al die cameraploegen na de wedstrijd, zelfs tot in de kleedkamer. En toen kwamen we rond 1.00 uur aan op het sportpark. Stond de kantine ook nog vol met supporters. Zo’n avond vergeet je nooit meer.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)