De eerste maanden van dit kalenderjaar waren voor voetballer Tommy Bekooij de meest rumoerige uit z’n carrière. Na z’n afscheidsboodschap bij VVSB vlogen de geruchten door de Bollenstreek. Waar zou de voormalig topscorer van de Tweede Divisie gaan tekenen? Katwijk werd genoemd. Noordwijk zou zich nog gemengd hebben in de strijd om een handtekening. Tot Bekooij in februari tekende bij z’n oude club, Quick Boys.

Hij kon op dat moment amper weten dat hij enkele maanden later in het paars-gele shirt van VVSB tegen z’n nieuwe club zou voetballen voor een plek in de Tweede Divisie. Een rare gewaarwording voor de 28-jarige buitenspeler. Winnen in het shirt van VVSB, de club waar hij op dat moment voor speelde, zou betekenen dat hij in het jaar daarna met Quick Boys in de Derde Divisie zou uitkomen.

Rare periode
De aparte positie waarin Bekooij zich bevond, trok de aandacht van journalisten als bijen op jacht naar stuifmeel. De Leidenaar wimpelde echter elke interview-aanvraag af. ,,Er werd ruimschoots over gesproken toen de nacompetitie naderde. Stiekem hoopte ik dat we elkaar zouden ontlopen. Het was heel dubbel die periode. Ik was op een gegeven moment blij dat het voorbij was.”

,,Het was een lastige tijd.”

,,In die tijd heb ik mij afgesloten van elke aanvraag die er kwam. Ik werd er gek van dat er zoveel mensen wat van mij wilden. Ik wist ook wel wat voor vragen er zouden komen. Dat heb ik allemaal opzij gezet. Het was een lastige tijd.” Nadat Quick Boys uiteindelijk won van VVSB kreeg hij geen vervelende Noordwijkerhoutse berichten. ,,Daar heb ik gelukkig geen last van gehad. Ik heb mij altijd honderd procent ingezet voor die club. Ik vind het echt een fantastische vereniging. Ik hoop echt dat ze zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie gaan.”

Nu die periode voorbij is, is de zin in een nieuw seizoen volledig ontbrandt bij de voetballer. Ook kan hij zich voor een tweede maal gaan profileren in het blauw-wit. En deze keer wil hij echt van onschatbare waarde worden. Toen Bekooij Nieuw Zuid verliet was hij nog niet de voetballer die hij nu is. De dosis ervaring die hij heeft opgedaan bij VVSB neemt hij nu mee naar Katwijk-Zuid.

Kracht
,,Alleen al als je de laan hier op komt lopen en je ziet het veld liggen…”, glundert Bekooij. ,,Dat is fantastisch. Die ligging zo tussen de duinen. Daar krijg je kippenvel van. Ik kan niet wachten om het veld op te vreten hier. De voorbereiding is allemaal leuk. Je bent bezig om naar een bepaalde speelwijze toe te werken, maar met de competitie begint het pas echt.”

Op 24 augustus weet de 28-jarige voetballer pas echt of hij tot de basiself van Quick Boys hoort, maar de voortekenen lijken goed. ,,De trainer wil aanvallend voetbal spelen. Daar ligt mijn kracht ook: in de één-tegen-één, op snelheid langs een speler, een actie maken en assists geven of doelpunten maken.”

,,Martin van Eeuwijk is een speler die mij makkelijk weg kan steken.”

Tijdens de oefenwedstrijden van de afgelopen weken leerden de nieuwe spelers ook elkaars sterke punten kennen. Zo viel het Bekooij op dat hij goed functioneerde met een andere nieuweling. ,,Martin van Eeuwijk is een speler die mij makkelijk weg kan steken. Maar eigenlijk probeer je met iedereen een klik op te bouwen. Dat is bijvoorbeeld ook belangrijk met Dennis Kaars, met een spits wil je makkelijk een één-tweetje aan kunnen gaan.”

Ervaring
Met het opnoemen van deze drie-eenheid lijkt een gouden trio voor de Tweede Divisie te zijn geboren. Voor Kaars een nieuwe wereld, al speelde hij al wel in de Eerste Divisie. Voor Van Eeuwijk en Bekooij bekende grond. Met die ervaring probeert de Leidenaar z’n medespelers klaar te stomen voor het eerste seizoen in de hoogste amateurcompetitie.

,,We moeten eerst kijken hoe het gaat lopen. Ik spreek geen doelstellingen uit. Deze groep heeft wel enorme kwaliteiten. Maar ik heb tegen de ploeg al gezegd dat het echt een sterke competitie is. Het is een stuk fysieker dan de Derde Divisie. Er komen ook veel jongens uit de Keuken Kampioen Divisie terug in de Tweede Divisie. Ik kan niet wachten tot het de 24ste is.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Quick Boys maakt zich op voor Tweede Divisie: een nieuwe wind op Nieuw Zuid
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)