Quick Boys-speler Tommy Bekooij speelt volgend seizoen in het shirt van VVSB. De buitenspeler was op Nieuw Zuid niet meer verzekerd van een basisplaats. Bekooij is de eerste aanwinst voor de Noordwijkerhouters.

,,Toen ik nog bij UVS speelde waren ze al in mij geïnteresseerd”, zegt de Leidenaar. Bekooij verkoos drie jaar geleden de Katwijkers boven de Noordwijkerhoutse formatie. Nu volgt de stap alsnog. ,,VVSB is een hele mooie club met ambitie en een goede ambiance. Ik kijk er echt naar uit. De stap naar de Tweede Divisie lijkt zeker haalbaar als je kijkt naar de afgelopen twee seizoenen. Ik wil zo hoog mogelijk voetballen.”

In Katwijk is Bekooij nooit helemaal lekker uit de verf gekomen. Aanvankelijk speelde de flankspeler bijna alles. Vooral dit seizoen zat hij meer op de bank dan hem lief was. ,,Ik wil niet zeggen dat Quick Boys niet is geworden wat ik ervan had verwacht. Je moet ook een beetje geluk hebben. En de beste speelt. Zo simpel is het.”

Ook bij VVSB zal hij moeten knokken voor zijn plaats. De voorhoede van de equipe van Wilfred van Leeuwen draait momenteel op volle toeren en scoort aan de lopende band. ,,Dat weet ik. Maar zo hoort het toch ook?”

Veelzijdig

Bekooij heeft als voordeel dat hij op beide flanken uit de voeten kan. ,,Bij UVS speelde ik veel op rechts. Nu speel ik wat meer op links. Maar het maakt mij niet veel uit.”

Eerst wil hij goed afsluiten bij Quick Boys. ,,Ik zal met alles wat ik heb proberen om Quick Boys te helpen in de minuten die ik nog speel. We zijn nog volop in de race voor de nacompetitie en wat zou er mooier zijn om af te sluiten met een promotie?”

Op de vraag of Bekooij weg moest of zelf de club wilde verlaten wil hij niet al te diep op ingaan. ,,Dat is in een paar gesprekken beslist. Bij een club als Quick Boys is het altijd een komen en gaan van spelers. Nu gaan er veel jongens weg en komen er weer een aantal nieuwelingen. Zo werkt het in de voetballerij.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO