Het was na afloop van FC Lisse – VVSB (2-4) een mooi contrast. Robbert de Ruiter aaide nog maar eens over zijn hoofd en vroeg zich hoogstwaarschijnlijk af hoe de Lissenaren zojuist hadden verloren. „Laten we het vaste riedeltje maar weer afgaan’’, doelde de trainer op de journalisten die op hem zaten te wachten. Een uitspraak die vol zat met teleurstelling en een vleugje berusting. Aan de andere kant kon Eric Meijers zijn geluk niet op en maakte hij met iedereen een vrolijk praatje.

„Ik baal vooral ontzettend van dit verlies’’, begon De Ruiter zijn verhaal. „Dit duel werd beslist op details en dat was jammer.’’

Details
FC Lisse en VVSB speelden allebei weer in een 5-3-2 systeem. Waar de Noordwijkerhouters met Richelo Fecunda en Jelmer Vijlbrief twee echte verdedigers in huis hebben als backs, die daarnaast aanvallend ook nog wat kunnen toevoegen, heeft het elftal van De Ruiter Jaap Zwetsloot en Kubilay Köylü op de flanken staan. Twee pure aanvallers. Iets wat vooral naar voren kwam bij de gelijkmaker van Tim de Rijk.

„Maar we winnen nu wedstrijden en dat helpt altijd meer dan tien dokters.’’

„Zij komen één keer door aan de rechterkant en het is gelijk een goal’’, gaf De Ruiter het pijnpunt van zijn ploeg aan. „Dat mag niet, want we weten dat Fecunda daar door zou komen. Köylü staat één moment te slapen en het staat ineens 1-1.’’

Daarnaast missen de Lissenaren bepaalde patronen in het elftal. Iets wat de Noordwijkerhoutse club op dit moment wel heeft. Frans van Niel en De Rijk trekken als middenvelder de gaten in die aan de buitenkanten van het veld ontstaan of de backs komen erover heen.

„We zijn wel groeiende als team’’, vond ook Meijers. „We hebben veel meer vastigheden waar we op terug kunnen vallen en daardoor komt er ook meer vertrouwen in de ploeg. Frans en Tim zijn spelers die altijd onderweg zijn en ze maken allebei een goal, dus dat is goed, maar voetballend kan het allemaal nog een stuk beter. Maar we winnen nu wedstrijden en dat helpt altijd meer dan tien dokters.’’

Ook was de effectiviteit van VVSB een stuk hoger dan die van FC Lisse. Het elftal van De Ruiter kreeg vooral in de tweede helft een hoop kansen, maar wist alleen via Oussama Siali te scoren. Toch vindt De Ruiter dat zijn ploeg geen afmaker mist.

„Als de kansen er wel ingaan, heb ik opeens doelpuntenmakers in huis.’’

„Het ontbrak ons ook een beetje aan geluk, want we hebben meer gecreëerd dan VVSB. Je kan je afvragen wat een pure doelpuntenmaker is? We hebben genoeg spelers die een goal kunnen maken. Als de kansen er wel ingaan, heb ik opeens een afmaker in huis, dus dat vind ik een beetje te ver gezocht.’’

Verbeterpunt
De Lissers begonnen nog goed aan de wedstrijd en kwamen via een ongelukkig eigen doelpunt van Fecunda op een 1-0 voorsprong. „Ik wilde de bal terug naar doelman Ruben (Valk, red.) spelen, maar ik leunde te ver naar achteren’’, keek Fecunda terug op het moment. Daarna kreeg VVSB grip op de wedstrijd en scoorde het via twee mooie aanvallen die werden afgerond door Van Niel en De Rijk. Vlak voor de rust was het Jordi Tiktak die met een eigen goal de 1-3 op het scorebord zette.

In de tweede helft kreeg FC Lisse de grootste kansen en wist het via Siali met een mooie vrije trap nog te scoren, maar Mo el Osrouti besliste de wedstrijd met een kopgoal.

„Na rust maakten we veel de verkeerde beslissingen en daar werd ik helemaal gek van’’, zei Meijers die zijn frustratie niet onder stoelen of banken stak over de tweede 45 minuten. „We hebben dit duel echt gewonnen op basis van de eerste helft, maar we moeten dat niveau langer vasthouden en doortrekken naar het tweede bedrijf.’’

FC Lisse – VVSB 2-4 (1-3) 7. Fecunda (e.d.) 1-0, 27. De Rijk 1-1, 40. Van Niel 1-2, 45. Tiktak (e.d.) 1-3, 73. Siali 2-3, 90. El Osrouti 2-4

FC Lisse: Cummins, Stoof, Stevens, Tiktak (54.Verweij), Rauws, Köylü, Noordhoff (74. Aït Afkir), Klijbroek, Zwetsloot, Siali, Vermeulen (74. Duindam).

VVSB: Valk, Fecunda, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen, Vijlbrief, Evers, Van Niel, De Rijk (84. Van Geldrop), Martins (74. El Osrouti), Zschusschen (90. Bouw)

Samenvatting FC Lisse – VVSB (beelden: FC Lisse TV)