Volgend seizoen stromen in de voetbalpiramide beloftenteams van BVO’s in. De KNVB heeft voor de Tweede en Derde Divisie een aantal regels opgesteld om competitievervalsing te voorkomen.

Zo mogen per wedstrijd maximaal twee spelers van het eerste elftal worden meegenomen en die zijn alleen speelgerechtigd als ze in de voorgaande competitiewedstrijd van het eerste minder dan een helft hebben gespeeld.

1994
Bij teveel optredens in het eerste zijn spelers op gegeven moment niet meer speelgerechtigd. Spelers die op of na 1 januari 1994 zijn geboren mogen vanaf het vijftiende bindende/officiële optreden in Nederland niet meer voor de beloftes uitkomen. Voor spelers die voor 1994 zijn geboren is die grens getrokken bij tien wedstrijden.

Overigens kan dispensatie worden verleend door de KNVB aan een speler die minimaal vijf duels op rij door een blessure moest toekijken.

Spelers van beloftenteams moeten na 31 december 1993 geboren zijn. In de Tweede Divisie spelen volgend seizoen Jong AZ, Jong Vitesse, Jong Sparta en Jong FC Twente. Een niveau lager in de Derde Divisie komen de beloftenteams van FC Groningen, Almere City en FC Volendam uit.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)