Erwin Beltman, een gerenommeerde oud-aanvaller uit de regio, is tegenwoordig groundsman bij Feyenoord. Hij is daar alom geroemd. Toch was het begin lastig, vooral onwennig, vertelt de inwoner van Katwijk in de nieuwste aflevering van ‘in de Taxi met Willem’

,,Ik weet nog goed dat mijn manager tijdens mijn eerste werkweek zei: ‘ga maar naar de hoofdtrainer, stel je voor en vertel wat je van plan bent’. Ik kwam eerst langs technisch directeur Martin van Geel. Daar stond ik al te trillen. Je kent me: ik ben toch geen kleine jongen. Vervolgens moest ik het kantoor van Ronald Koeman in, de man die op Wembley de winnende binnenschoot in de Europa Cup 1-finale. Een held van vroeger. Het kippenveld stond werkelijk op mijn hele lichaam.”

Toch was het ijs al snel gebroken. ,,We hadden een klik. Aan de ene kant omdat hij heel erg van golfen houdt. Het werkte wel lekker dat ik van een golfbaan als de Haagsche kwam. Dan stap je wel binnen zeg maar. Ze hebben wel heel veel, dat heeft Giovanni ook, van die voetbalhumor. Grapjes maken enzo.”

Echte workalcoholic
Beltman mag niet alleen als een vakman worden beschouwd. Hij is ook een echte workalholic. ,,De manier waarop wij het willen doen in de Kuip slokt echt heel veel tijd op. We willen de beste zijn.”

,,Vroeger ging ik altijd naar voetbalwedstrijden kijken, stond ik vaak langs de lijn. Maar ik kan het nu niet meer, ik kijk alleen nog maar naar gras. Dinsdag zag ik Real – Atletico, dan kijk ik puur naar het veld. Gaat helemaal nergens over. Natuurlijk kan ik wel genieten van Ronaldo, dat zie ik dan vaak in de herhaling. Verder kijk ik puur naar hoe het gras zich houdt.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen