Vrijdag 24 mei organiseert Telstar een benefietduel om geld in te zamelen voor de stichting Spieren Voor Spieren. De wedstrijd tussen twee teams met oud-spelers van de Witte Leeuwen is ook een duel waarin veel spelers met een verleden in de Bollenstreek het veld zullen betreden. Sterker nog, voormalig spits van FC Lisse Glynor Plet gaat het met zijn Team Plet opnemen tegen een selectie van clubicoon Frank Korpershoek.

Plet kwam, verdeeld over twee periodes, in totaal zes seizoenen in actie voor Telstar. Na zijn laatste wedstrijd in 2023 vond men bij de club geen gelegenheid om een goed afscheid voor de spits te organiseren. Deze wedstrijd is dan ook, ten dele, een verlate afscheidsgroet van Telstar voor Plet.

Glynor Plet begon zijn avontuur bij Telstar, nadat hij in 2007-2008 met FC Lisse de enige algehele landstitel in de historie wist te winnen. Met 19 goals in 23 competitiewedstrijden was hij ontzettend belangrijk in de campagne die leidde tot het winnen van het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Nadat Spakenburg en HHC Hardenberg werden verslagen voor het zaterdagkampioenschap legde de ploeg van Niek Oosterlee Hollandia over de knie in de strijd om het algehele landskampioenschap.

Team Korpershoek
Het team van Glynor Plet neemt het op tegen een selectie van Mister Telstar Frank Korpershoek. Daarin zal ook scheidend Katwijk-trainer Anthony Correia binnen de lijnen verschijnen.

Naast Correia heeft Korpershoek ook Tom Zoontjes (FC Lisse), Jeroen Tesselaar (Quick Boys), Jermaine Holwijn en Bob Koning (beiden Katwijk) opgenomen in zijn selectie. Richard van Heulen, oud-speler en trainer van FC Lisse is door Plet opgenomen in zijn selectie.

De wedstrijd tussen Team Plet en Team Korpsershoek wordt vrijdagavond 24 mei gespeeld in het 711 Stadion in Velsen, de aftrap is om 20.00 uur. Kaarten voor het duel zijn te koop via telstartickets.nl

Lees ook: Telstar-aanvaller Tahiri naar de Krom

POPULAIRE BERICHTEN