Een uitstekend gevuld sportpark. Voetballiefhebbers uit de hele streek. Twee mooie ploegen die ook nog eens elkaar gewaagd waren. Én een mooi bedrag voor twee goede doelen. De benefietwedstrijd van VIDB leverde gisteravond op de Elsgeest louter blije gezichten op. Daarmee is wat ons betreft het eerste volledige seizoen van Voetbal in de Bollenstreek meer dan waardig afgesloten.

Het was een mooi gezicht. Edwin van der Sar die op het hoofdveld waar hij leerde voetballen niet te passeren bleek. Waar de wedstrijd op penalty’s af leek te stevenen, trok zijn Foundation Team zelfs nog aan het langste eind. Oud-Katwijker Jeffrey Talan liet in de laatste minuten Valken ’68 keeper Erwin van der Nagel kansloos: 0-1.

Portret

Het was blij vlagen genieten. Niet alleen van het Foundation Team maar ook was het een mooi gezicht om mannen als Raily Ignacio, Donny van Oijen, Rob Zandbergen, John Hoogeveen, Tom Bleijswijk en David Verweij in één team te zien voetballen. Dat we ons samen hebben kunnen inzetten voor de Edwin van der Sar Foundation en de Dirk Kuyt Foundation maakt het verhaal alleen nog maar mooier.

Later volgen een uitgebreider verslag van de dag, meerdere interviews en maandag de sfeerreportage.

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen