,,Echt geweldig! Het moet nog een beetje binnendringen hoor.” Benji Broekhof kan het vlak na SJC – FC Boshuizen zelf nog amper geloven. In het half uur daarvoor heeft Broekhof zijn beste moment(en) tot nu toe in het eerste van de Noordwijkers beleefd. Dertig minuten voor tijd mocht hij de aangeslagen spits Sten Goosen vervangen. Wat er daarna gebeurde schrijft weg als een jongensboek.

Z’n derde balcontact is gelijk raak. Vleugelaanvaller Dandy Steenvoorden kruipt weg achter de verdediger, is niet zelfzuchtig en ziet Broekhof voor de goal vrij staan. Broekhof schiet de bal in één keer in de goal en maakt de 2-1 voor SJC. Nog geen 120 tellen staat hij in het veld. ,,Ik zal je vertellen dat ik eerder op de dag nog zat te appen met een vriend over zo’n scenario”, bekent de jonge aanvaller. ,,Dan hoop je alleen maar dat er zoiets dergelijks gaat gebeuren. Echt te gek.” Later in de wedstrijd tekende Broekhof ook nog voor de bevrijdende 4-2.

Invallen
Broekhof begon op de bank en zag dat SJC het moeilijk had in de beginfase tegen FC Boshuizen. ,,Echt billenknijpen. FC Boshuizen was sterk de eerste twintig minuten. We hadden moeite om onder de druk uit te komen. Daarnaast gaven ze ook niet op toen wij twee keer op voorsprong kwamen. Maar dat doen wij ook niet.”

Na de fantastische invalbeurt heeft Broekhof zijn naam in ieder geval gevestigd in Noordwijk. De oplettende fan heeft zijn naam echter al vaker op het formulier zien staan. De 21-jarige speler moet het vooral doen met invalbeurten, maar laat daarin wel zien van waarde te kunnen zijn voor de ploeg van Kees Zethof. ,,Ik ben begonnen in het tweede. Daar speelde ik al een jaar in, als rookie kwam ik vorig jaar van de A1. Ik moest toen wel even wennen aan het niveau, dat het wat sneller en fysieker was. Daarna heb ik me in het tweede in de basis gespeeld en zijn we kampioen geworden. Dit jaar ben ik eigenlijk na het trainingskamp na de winterstop bij het eerste gekomen en nooit meer weggegaan.”

Ontwikkeling
De Noordwijker speelt al lang bij SJC. Zijn voetbalcarrière begon Broekhof ooit bij de buurman: VV Noordwijk. Vanaf de C-tjes draagt Broekhof het zwart-wit van SJC. De overstap naar de Lageweg ziet Broekhof nog steeds als zijn beste beslissing ooit op sportgebied. ,,Mijn maatje Stef van der Zalm voetbalde hier altijd al. Daarom ben ik ook bij SJC gaan voetballen. En bij deze club heb ik me zo kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik het hier zo naar mijn zin. En kun je nagaan dat als het zo doorgaat we binnenkort gewoon in de Hoofdklasse voetballen.”

Nog maar één horde staat dat succes in de weg: Rohda Raalte. Een hoofdklasser uit het oosten van het land. Geen schier onmogelijke taak vindt Broekhof. ,,We gaan gewoon uit van eigen kunnen, niet van de kracht van de tegenstander. Veel weet ik niet van ze. ja, dat het een lange busreis wordt. Maar het is altijd gezellig in de bus, een heerlijke sfeer met de groep. En daarna gaan we Raalte oprollen.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)