Valken 68 heeft in een duel waarin de wind enorm zijn best deed om de wedstrijd te ontregelen een overwinning geboekt op TAVV. Na twee totaal verschillend verlopen helften wisten de Valkenburgers via goals van Jaco van der Bent (2) en Chris de Lange aan het langste eind te trekken: 2-3. Door de winst wist de ploeg van Arie van Duijn de tweede plek vast te houden.

,,Het was een lastige pot. Er stond een hele hoop wind en daardoor kon je wel zeggen dat de wedstrijd bestond uit twee tegenovergestelde helften”, concludeerde doelpuntenmaker Van der Bent na afloop. In de eerste helft hadden de rood-gelen wind mee. Dat was duidelijk merkbaar, want de helft waarop gespeeld werd was de helft van de ploeg uit Ter Aar.

,,Gelukkig scoorden we vlak voor rust de 0-1. Daardoor gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in. Terecht was dat overigens wel, want het had eigenlijk al 0-3 moeten staan. Maar dat is weer hetzelfde liedje als het hele seizoen.”

,,Dat kwam meden doordat de TAVV wat meer naar voren voetbalde, dan Nieuwkoop vorige week deed.”

Met de 0-1 voorsprong op zak, was het nog maar de vraag hoe de tweede helft zich ging ontvouwen. Zeker met de koude en harde wind van deze zaterdagmiddag. Maar Valken kon daar goed mee omspringen. „Zij stonden met twee boomlange spitsen voorin. Dat was normaal altijd al lastig om te verdedigen, maar nu al helemaal met wind tegen. Zij maakten er ook twee, maar gelukkig deden wij hetzelfde zodat we de overwinning naar ons eigen sportpark mee konden nemen.“

Lat
In tegenstelling tot vorige week, toen Valken thuis bloedeloos gelijkspeelde tegen hekkensluiter Nieuwkoop, vielen de goals nu wel voor de Valkenburgers. ,,Dat kwam meden doordat de TAVV wat meer naar voren voetbalde, dan Nieuwkoop vorige week deed. De 0-1 viel uit een vrije trap van mezelf via de onderkant van de lat binnen.”

Jaco van der Bent juicht na één van z’n goals tegen TAVV

,,Wij verdubbelden de scoren nadat Stefan van der Plas via de linkerkant goed doorkwam en de bal teruglegde op mij.” Daarna kwam TAVV weer terug in de wedstrijd, maar via een kopbal van De Lange uit een corner werd de marge weer twee. ,,Zij maakten daarna direct eigenlijk de 2-3. Toen werd het nog even spannend, zij hadden ook nog een grote kans om de gelijkmaker te scoren, maar die bleef uit.”

„Op een paar spelers van het tweede na, en Marc Langeveld die natuurlijk volgend seizoen bij FC Rijnvogels gaat voetballen, heeft iedereen hier verlengd.”

De overwinning was ondanks die laatste grote kans van de ploeg uit Ter Aar dik verdiend, want wederom wist Valken het te presteren om veel kansen te missen. Afgezien van de 0-0 vorige week tegen Nieuwkoop, lijkt de vorm langzaam weer terug bij de Valkenburgers. ,,Alles valt nu wel precies net goed. Je voelt binnen het team ook dat het beter gaat. We hebben tien punten uit de laatste vier wedstrijden gehaald, dus dat zegt denk ik wel genoeg. Waar het aan ligt? Misschien wel vanwege het tandje extra dat we er allemaal bij zetten, omdat we toch willen promoveren dit seizoen.“