De kans dat er gevoetbald ging worden was door strenge vorst kleiner dan ooit. Voor Quick Boys stond er voor zaterdag de altijd lastige thuiswedstrijd tegen ASWH op het programma. Voor verdediger Anthony Bentem zou het de laatste ontmoeting worden in het shirt van de Katwijkers. Hij gaat na dit seizoen aan de slag bij Spijkenisse.

,,Het veld is van beton, maar goed je weet het nooit”, zei Bentem woensdagavond met een lach over de mogelijkheid tot voetballen. Een paar uur later was het veld van Nieuw Zuid al afgekeurd en wordt de wedstrijd door de kou op een later moment ingehaald.

Het duel tegen ASWH is traditioneel wel een lastige voor de Katwijkers. Al werd er uit met 1-0 gewonnen. ,,Ik had ze vooraf bij de titelkandidaten gezet, maar het draait helemaal niet. Zeker niet sinds Jack van den Berg weg is. Ze hebben de laatste twee potjes acht goals tegen gekregen. Dat ben ik niet gewend. Normaliter is dat juist hun kracht. Maar goed, voor Quick Boys-uit hoef je niemand te motiveren. Dat is wel gebleken. Ploegen spelen voor een punt en doen dan of dat ze kampioen zijn geworden.”

,,De nacompetitie halen is wel een must natuurlijk.”

Al zeven keer werd er verloren door Quick Boys, vaak was dat thuis. Toch staat de ploeg derde op maar zes punten van koploper Spakenburg, waarvan het wel twee keer verloor. Hoe reëel vindt Bentem een kampioenschap nog? ,,Ik zie Spakenburg niet veel punten meer verspelen en wij moeten eerst zelf in twaalf duels geen steken laten vallen. Dat wordt ook al lastig zat. De nacompetitie halen is wel een must natuurlijk. Daarin kan alles gebeuren en moet je wat geluk hebben.”

Tactiek
Onder Gert Aandewiel werden zes van de laatste zeven duels in winst omgezet. Hij volgde zijn vriend Jan Zoutman op en heeft z’n ploeg weer in de titelrace gebracht. Wat is de hand van de nieuwe trainer? ,,De speelwijze. We spelen 4-3-3 met de punt naar voren. Het maakt niet uit tegen wie we spelen. Jan was wat tactischer en paste zich meer aan de tegenstander aan als hij dat nodig achtte.”

,,Een half uurtje naar de training achter de files aan rijden is dan ook wel prettig.”

Met twee promoties in vier jaar zou zijn tijd op Nieuw Zuid zeer succesvol zijn en ook perfect afsluiten. Altijd was de Rotterdammer basisspeler en zelfs aanvoerder. ,,Ja, ik heb niets te klagen gehad. Ik denk dat je dan wel mag spreken van een zeer mooie en succesvolle tijd.”

Dat is ook niet de reden waarom Bentem vertrekt. ,,Het reizen en de files breken me wel op. Het is een aardige trip vier keer in de week. Spijkenisse heeft bovendien een prima verhaal. Ze zijn ambitieus en dat ben ik zeker ook nog wel. Een half uurtje naar de training achter de files aan rijden is dan ook wel prettig. Vier jaar Quick Boys is voor iemand van buitenaf een mooie tijd, denk ik.”

Archieffoto: Hans van Duijn
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)