Als Lars Berg in de 68ste minuut voor Foreholte tegen ESTO mag invallen, schiet even door z’n hoofd dat hij al die jaren in de Voorhoutse jeugdselecties op dit moment heeft gewacht. Als hij daarna z’n eerste voetstappen op het veld zet, keren de gedachten weer terug naar het achterhoofd. De Voorhouters verdedigen op dat moment een 1-1 tussenstand in Bodegraven en dat gaat even voor.

Het zou uiteindelijk ook de eindstand worden van de wedstrijd. Een stand waar Foreholte eigenlijk, gezien de onderlinge verhoudingen, niet zoveel mee kan. ESTO staat tiende en probeert uit de degradatiezorgen te blijven, de ploeg van Frank Bloemheuvel hoopt zich juist bij de top vijf van de competitie te nestelen en met één puntje schiet het elftal weinig op.

,,ESTO is een stugge ploeg”, constateert Berg. ,,Wij hadden in de wedstrijd constant de bal en speelden tot de goal best aardig voetbal. We konden alleen niet echt tot kansen komen.” Na de openingsgoal van de thuisploeg komt Foreholte uiteindelijk via Toni Arroyo op 1-1, maar niet verder dan dat.

,,Ik ging als kind ook altijd op zondag bij het eerste kijken als ze thuis speelden.”

Toch is het voor Berg een middag om nooit meer te vergeten. ,,Een paar weken geleden zat ik bij RVC’33, toen we de periodetitel konden winnen, al bij de selectie. We verloren toen, en ik ben toen ook niet ingevallen. Nu mocht ik met nog ruim 20 minuten op de klok gaan warmlopen. Ik was wel een beetje verbaasd. Op dat moment kon de wedstrijd nog alle kanten op.”

Belletje
Als na negentig minuten alsnog de 1-1 op het scorebord staat, is Berg vooral blij met z’n debuut in het eerste van de Voorhouters. ,,Het is toch een bijzonder moment. Mijn hele jeugd heb ik op deze invalbeurt gewacht. Ik ging als kind ook altijd op zondag bij het eerste kijken als ze thuis speelden. Ik ben zelf ook een echte Voorhouter, dus dat maakt het extra leuk. Vrijdag werd ik door de trainer van de A1 gebeld of ik zondag kon aansluiten met het eerste, zodoende wist ik al wel dat ik bij de selectie zat.”

Eenmaal op het veld kan Berg niks meer aan de stand veranderen, maar maakt hij als eerste jaars A-junior een prima indruk op z’n teamgenoten. ,,Het ging ook best wel lekker. Ik ben normaal in de A-jeugd een verdedigende middenvelder. Een beetje een stofzuiger, een nummer zes. Ik bemoei me vooral met de opbouw. Nu viel ik in als rechtshalf. Dat is dus iets aanvallender.”

Op het veld zelf merkt de Voorhouter wel verschil tussen de jeugd en de senioren. ,,Het is allemaal wat fysieker en conditioneel een stuk sterker. Qua niveau valt het me nog wel mee. Ik kon goed meekomen, was mijn gevoel. Alleen speel je nu echt tegen mannen. Dat is een groot verschil.”

,,Na het duel stond het eten thuis alweer klaar. Dus ik heb lekker naar Studio Sport zitten kijken.”

Na afloop van de wedstrijd verschijnt er op de social media-kanalen van Foreholte een foto van de jongeling en diens invalbeurt. Dat zorgt gelijk voor een toestroom van berichtjes op de telefoon van de tiener. ,,Dat is wel leuk. Ik kreeg na afloop allemaal ‘whatsappjes’. Ook de spelers zijn nog naar me toe gekomen, dat ik het goed gedaan heb.”

Studio Sport
Voor Berg smaakt z’n debuut naar meer. De eerste jaars A-junior speelt ook komend seizoen nog in de jeugd en hoopt daarna de echte overstap naar het eerste van Foreholte te kunnen maken. Uiteindelijk wil de Voorhouter van vaste waarde worden voor de tweedeklasser. Een uitgebreid feestje heeft de middenvelder zondag niet gevierd. ,,Na het duel stond het eten thuis alweer klaar. Dus ik heb lekker naar Studio Sport zitten kijken. Al met al een leuke zondag.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Teylingen houdt uitzicht op goede uitgangspositie in nacompetitie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels