"banner

,,Ik sta nu in de sportschool om de frustratie eruit te werken.” Op maandagochtend heeft Hillegom-speler Danny van den Berg nog steeds de pest in z’n lijf. Zijn ploeg verloor zondagmiddag een belangrijk duel om lijfsbehoud op bezoek bij vv Assendelft (2-1). Door de verliespartij staat de ploeg van Arend Jan Kranenburg onderaan met zeven punten. Assendelft heeft drie punten meer.

,,Het was van beide kanten onwijs slecht”, begint Van der Berg over de verliespartij. ,,Het verschil was dat zij twee kansen kregen ze allebei afmaakten. Wij kregen er acht en maakten er maar eentje. Ik moet ook zeggen dat wij echt niet best voetbalden. Elke bal die we kregen, gaven we een lange haal naar voren. Als je dan ook de kansen niet afmaakt, dan wordt het moeilijk.”

Mentale tik voor de rust
De thuisploeg kwam kort voor rust uit een counter op een 1-0 voorsprong. Volgens Van der Berg kwam de tegengoal als een ’tik’ binnen bij Hillegom. De rechtsachter denkt dat de wedstrijd er anders had uitgezien als er aan de thee was gegaan met de brilstand op het scorebord.

,,De meeste spelers waren de verliespartij pas donderdag na de laatste training kwijt. Sommigen pas in de bus naar Assendelft.”

,,Dat is natuurlijk een rotmoment om een goal tegen te krijgen. Het was een schot van vijfentwintigmeter die fraai in het doel vloog. Ik ben dan nog wel iemand die zichzelf kan oppeppen in de rust. Ik denk dat we deze week nog teveel bezig waren met de verliespartij tegen EDO (2-3 verlies, red.). De meeste spelers waren dat pas donderdag na de laatste training kwijt. Sommigen pas in de bus naar Assendelft.”

,,Ik denk dat we er heel erg van baalden hoe we die wedstrijd hebben weggegeven”, gaat de verdediger verder. ,,Al moet ik wel zeggen dat we voor de wedstrijd van gisteren (zondag red.) het gevoel hadden dat we zouden winnen. Waarom het er niet uitkwam, weet ik ook niet. Het zat op het einde ook niet mee trouwens. We misten echt een hele grote kans.”

Doelverdediger Rahim Gök bokst een bal weg uit de Hillegomse doelmond

Kranenburg en zijn mannen gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Mitchell van der Paard was dichtbij een treffer, maar zijn poging miste doel. Aan de andere kant was het wel raak. Uit een counter maakte de thuisploeg de 2-0 en leek de wedstrijd beslist.

Afronding
Even later deed Hillegom alsnog wat terug. Joris van Dongen wist de bal achter de Assendelftse goalie te krijgen: 2-1. In de slotseconden van de wedstrijd mochten de bezoekers nog aanleggen voor een vrije trap. Mike van Veen slingerde de bal goed het strafschopgebied in, maar Niels de Jong was niet zuiver in de afronding. Daardoor was 2-1 na negentig minuten de stand.

,,Aankomende zondag tegen Hoofddorp moeten we echt winnen, anders gaat het een lastig verhaal worden. Daarom luid ik ook de noodklok in.”

De verdediger van de Hillegommers kon na afloop niet geloven dat zijn club wederom met lege handen stond. De Hillegommer weet dat rechtstreeks handhaven een moeilijk verhaal wordt. Daarom benadrukt Van den Berg het belang van de wedstrijd die de ploeg aankomende zondag speelt.

,,We zullen onze rug moeten rechten. Aankomende zondag tegen Hoofddorp moeten we echt winnen, anders gaat het een lastig verhaal worden. Daarom luid ik ook de noodklok in. We moeten alles op alles zetten om die pot te winnen.”

Foto’s: Dirk van der Reep