,,Het is niet zo dat we met poep in de broek naar Amsterdam gingen, maar Swift-uit is geen ‘makkie.'” Met een Amsterdams accent stromen de woorden uit de mond van Ian van Otterlo. De middenvelder klinkt ‘happy’. Mede dankzij zijn vijfde seizoenstreffer won Ter Leede met 0-2 bij Swift.

Het is een prima moyenne voor een middenvelder: vijf goals in tien duels. Zeker voor een speler die net nieuw is bij de club en daar logischerwijs aan het team zou moeten wennen. Otterlo vindt het zelf de normaalste zaak van de wereld. ,,Natuurlijk ben ik blij met m’n goals, maar het hoort ook wel bij mijn positie als aanvallende middenvelder, toch?”

De bescheidenheid siert hem. Zo bescheiden als hij praat, zo respectvol en misschien ook wel timide toog Ter Leede richting Amsterdam. Van Otterlo noemde het voetballen tegen Swift in Amsterdam al geen makkelijke taak. ,,Vraag het maar aan Vitesse”, grapt de middenvelder.

,,We trainen er voldoende op. Er staat natuurlijk ook vaak een keeper in de weg hè.”

Eenmaal op het veld was er van die bescheidenheid weinig over. De Sassenheimers behielden over een groot gedeelte van de eerste helft de druk op de thuisploeg. Ex-Ter Leede-keeper Bogdan Constantin hield Swift echter op de been. ,,Ik heb nooit samen met hem gevoetbald, maar een aantal gasten zeiden al dat hij een goede doelman is. Dat begrijp ik nu ook wel.”

Rood
Toch kon Constantin tien minuten voor de rust de 0-1 van Oussama Siali uit een corner niet voorkomen. Een ideaal moment dus voor Ter Leede. ,,Dat wel, maar in de tweede helft werd Swift beter. We kregen nog een onbegrijpelijke rode kaart tegen voor Jonathan Robbertson een kwartier voor tijd. Hij kreeg z’n tweede gele kaart, terwijl een paar Amsterdammers veel meer liepen te schoppen.”

,,Met die rode kaart werd het er niet makkelijker op voor ons. Gelukkig kon ik de 0-2 maken. Daarmee was het wel klaar.” Het gelukzalige gevoel van de overwinning overheerste dus bij de middenvelder uit Badhoevedorp, maar de 22-jarige speler zag absoluut ruimte voor verbetering.

,,We willen sowieso meespelen voor de bovenste plekken. En dat moet ook kunnen met dit team.”

,,De afronding. In de eerste helft hebben we teveel kansen gemist. En dat is eigenlijk al een paar weken het probleem. Ook vorig week tegen RVVH. Toen verloren we zelfs met 0-1, terwijl we genoeg mogelijkheden hadden om te winnen. We trainen er voldoende op. Er staat natuurlijk ook vaak een keeper in de weg hè”, lacht de twintiger.

Periode
Door de overwinning op Swift staat Ter Leede stabiel op de vierde plek. Het gat naar nummer vijf bedraagt vier punten. De blik gaat dus eerder omhoog dan omlaag. Want door de nederlaag van Noordwijk, komt ook de koppositie weer drie punten dichterbij.

,,We willen sowieso meespelen voor de bovenste plekken. En dat moet ook kunnen met dit team. Een periodekampioenschap zou top zijn, maar daar moet je wel tien wedstrijden op een rij voor in een goede doen zijn. Als ik heel eerlijk ben denk ik dat Noordwijk de echte titelkandidaat is. Ze hebben zo’n brede selectie. Zij kunnen blessures en schorsingen heel makkelijk opvangen. Wij gaan het verder uitmaken met Achilles Veen, SteDoCo en Hoek denk ik.”

Archieffoto: Hans Schalk