,,Ik heb genoten!” Duidelijke taal van VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen na de klinkende 5-1 overwinning op UNA.  De Noordwijkerhouters trakteerden het publiek op de beste wedstrijd van het seizoen. Een collectief sterk en strijdbaar VVSB, een Frans van Niel die excelleerde volgens het publiek en een Tomas Tavilla die liet zien zijn hernieuwde basisplaats waard te zijn. De zondagmiddag kon niet meer stuk voor de voetballiefhebbers met een paarsgeel hart.

Wie voor de wedstrijd de Toto zou hebben ingevuld met een 5-1 overwinning voor VVSB zou voor gek zijn verklaard. VVSB was dit seizoen ronduit wisselvallig. Het ontketende UNA kwam juist in topvorm naar Noordwijkerhout. De laatste vijf duels werden gewonnen. Toch kreeg UNA deze week slecht nieuws, toen bekend werd dat aanvoerder Van Boekel door een blessure dit seizoen niet meer in actie komt. Het bleek een voorschot op een rampweek voor de Veldhovenaren.

Aan het begin van de wedstrijd zag het er (nog) niet naar uit dat de wedstrijd uiteindelijk in een walkover zou eindigen. De bezoekers stonden met zes man als een blok te verdedigen en VVSB kwam er, mede door het slechte veld, combinerend niet doorheen. Tot de 1-0 van Giovialli Serbony na een half uur. ,,Een prachtige goal. Misschien niet voor het oog, maar wel omdat er zo hard gewerkt werd bij de goal”, blikt Van Leeuwen terug. ,,Het waren sowieso vijf goede goals en de jongens hebben strijd geleverd. Ja, ik heb genoten op de bank.”

Niet gelogen

Er was geen woord aan gelogen. VVSB liet zich van zijn beste kant zien en tikte uiteindelijk de nummer twee van de mat. ,,Ze hebben echt wel een goed elftal dat UNA, maar ze hebben vandaag bijna niks gecreëerd”, aldus Van Leeuwen. ,,Dat is ook onze verdienste, want de jongens waren scherp. Kraaijvanger heeft bijvoorbeeld vandaag zo goed staan aanjagen. Iedereen speelde gedisciplineerd, met druk vooruit. Het beste VVSB van dit seizoen.”.

Tot de 2-0 zag het er voor VVSB prima uit, maar de Veldhovenaren kwamen via een penalty op 2-1 en even leek UNA te geloven in een comeback. ,,Dat was niet verdiend geweest volgens het spelbeeld”, aldus Van Leeuwen. De coach kreeg bijval van Tomas Tavilla, die weer eens in de basis mocht beginnen.

,,We hebben de rug gerecht na die 2-1. Maar toegegeven: toen die 3-1 viel, wat ik overigens een schitterende goal vond van Frans van Niel, was er wel opluchting bij ons. Daarna zijn we nog beter gaan voetballen. Er kwam ruimte voorin, wij speelden de ballen goed in, zonder paniek. Ook ik heb genoten”, kijkt Tavilla terug.

Vertrouwen

De buitenspeler was blij dat hij het vertrouwen kreeg van de trainer.  ,,Ik begon dit seizoen natuurlijk in de basis. Daarna voelde ik zelf ook dat ik niet lekker in vorm was. Je moet dan gewoon professioneel blijven en honderd procent geven op de training. Dan weet je dat de kansen vanzelf komen.”

Een winnende trainer heeft altijd gelijk en dus pakte de wissel Tavilla/Van Laere goed uit voor VVSB. Dat vond ook Van Leeuwen. ,,Tavilla maakte een goede indruk als hij mocht invallen. Die jongen had het gewoon verdiend.” Als er iemand nieuw in de basis komt, valt er natuurlijk ook een slachtoffer. Nu in de vorm van Van Laere.

Van Leeuwen wilde wel tekst en uitleg geven. ,,Het rendement bij Van Laere was te laag. Hij moet dingen brengen waarvoor hij op de positie van vleugelspeler staat en dat lukte hem niet de laatste wedstrijden. Hij kwam de laatste wedstrijden amper een speler voorbij en dan moet je anders gaan voetballen. Tegen EVV en Vitesse bijvoorbeeld vond ik hem goed, maar vooral vanwege zijn arbeid, niet vanwege z’n aanvallende kwaliteiten. Nu wil ik aanvallend spelen en dan kies ik gewoon voor een andere speler. Ik heb Van Laere even apart genomen en mijn visie op de wissel ook aan hem verteld. Dat moet hij dan accepteren.”

Tekst: Frank Venema

Foto; Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude