Het bestuur van vv Katwijk en de supporters hebben nieuwe afspraken gemaakt over de samenwerking tussen beide. Eind vorige maand is er vanuit het bestuur van de Oranjehemden een open brief gepubliceerd, die bij de supporters in het verkeerde keel gat schoot. De oranje-zwarte supportersschare dreigde daarom met de stoppen van alle sfeeracties omtrent het vlaggenschip. Deze week werd, nog voor de beladen uitwedstrijd bij Spakenburg, de lucht geklaard. 

In de open brief schreef het bestuur onder andere dat verbaal en fysiek geweld op geen enkele manier meer getolereerd wordt en dat er ook geen vlaggen of spandoeken meer over reclame-uitingen mogen hangen. Ook spraken de ‘hoge heren’ hun zorg uit over  het imago van de Katwijk supporters bij uitwedstrijden.

De supportersvereniging en het sfeerteam op de Krom reageerden hier op hun beurt weer fel op. Voor het feit dat de brief voor het gevoel ‘uit het niets’ openbaar werd gepubliceerd, was een struikelblok. ,,Wij als KWN1939/Sfeerteam zijn het afgelopen jaar dichter naar het bestuur toegegroeid en hebben samen goede gesprekken gevoerd.”

,,Dit voelde als vertrouwd en ‘samensterk’. De manier waarop dit dan kenbaar gemaakt wordt aan de supporters/buitenwereld vinden wij te detaillistisch en lijkt ons niet de manier om het samensterk gevoel te creëeren”, zo luidde de reactie onder meer. 

Gesprek
Deze week werd er daarom een gesprek georganiseerd tussen alle drie de partijen: het bestuur, het sfeerteam en de supportersvereniging. Daarin werd de tijdelijke kloof weer vakkundig dichtgemetseld met nieuwe afspraken. ,,Eigenlijk begreep iedereen elkaar wel een beetje. Het ging de supporters vooral op de manier van communiceren, maar ons als bestuur eigenlijk ook.”

,,We hebben de supporters niks verboden, maar er zijn wel bepaalde afspraken gemaakt: zo hebben we allebei wat water bij de wijn gedaan. Dat is goed, ik ben blij dat het gesprek heeft plaatsgevonden en dat het zo is afgelopen”, aldus voorzitter Mart Vergouwen.

Als vereniging publiceerde Katwijk naderhand het volgende op de site: ,,Gezamenlijk en met vereende krachten gaan we achter ons vlaggenschip staan om te zorgen dat de punten op De Krom blijven dan wel dat deze daar mee naar toe kunnen worden genomen. Allen zijn er bewust van dat door samenwerking we sterker worden en dus dat de onderlinge communicatie beter kan. Concrete afspraken hierover zijn gemaakt.”

Katwijk reist dus zaterdag weer als één club en met goed gemotiveerde supporters af naar Spakenburg.

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Analyse: de kracht van Spakenburg biedt Katwijk mogelijkheden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)