Het bestuur van vv Katwijk en de supporters hebben nieuwe afspraken gemaakt over de samenwerking tussen beide. Eind vorige maand is er vanuit het bestuur van de Oranjehemden een open brief gepubliceerd, die bij de supporters in het verkeerde keel gat schoot. De oranje-zwarte supportersschare dreigde daarom met de stoppen van alle sfeeracties omtrent het vlaggenschip. Deze week werd, nog voor de beladen uitwedstrijd bij Spakenburg, de lucht geklaard. 

In de open brief schreef het bestuur onder andere dat verbaal en fysiek geweld op geen enkele manier meer getolereerd wordt en dat er ook geen vlaggen of spandoeken meer over reclame-uitingen mogen hangen. Ook spraken de ‘hoge heren’ hun zorg uit over  het imago van de Katwijk supporters bij uitwedstrijden.

De supportersvereniging en het sfeerteam op de Krom reageerden hier op hun beurt weer fel op. Voor het feit dat de brief voor het gevoel ‘uit het niets’ openbaar werd gepubliceerd, was een struikelblok. ,,Wij als KWN1939/Sfeerteam zijn het afgelopen jaar dichter naar het bestuur toegegroeid en hebben samen goede gesprekken gevoerd.”

,,Dit voelde als vertrouwd en ‘samensterk’. De manier waarop dit dan kenbaar gemaakt wordt aan de supporters/buitenwereld vinden wij te detaillistisch en lijkt ons niet de manier om het samensterk gevoel te creëeren”, zo luidde de reactie onder meer. 

Gesprek
Deze week werd er daarom een gesprek georganiseerd tussen alle drie de partijen: het bestuur, het sfeerteam en de supportersvereniging. Daarin werd de tijdelijke kloof weer vakkundig dichtgemetseld met nieuwe afspraken. ,,Eigenlijk begreep iedereen elkaar wel een beetje. Het ging de supporters vooral op de manier van communiceren, maar ons als bestuur eigenlijk ook.”

,,We hebben de supporters niks verboden, maar er zijn wel bepaalde afspraken gemaakt: zo hebben we allebei wat water bij de wijn gedaan. Dat is goed, ik ben blij dat het gesprek heeft plaatsgevonden en dat het zo is afgelopen”, aldus voorzitter Mart Vergouwen.

Als vereniging publiceerde Katwijk naderhand het volgende op de site: ,,Gezamenlijk en met vereende krachten gaan we achter ons vlaggenschip staan om te zorgen dat de punten op De Krom blijven dan wel dat deze daar mee naar toe kunnen worden genomen. Allen zijn er bewust van dat door samenwerking we sterker worden en dus dat de onderlinge communicatie beter kan. Concrete afspraken hierover zijn gemaakt.”

Katwijk reist dus zaterdag weer als één club en met goed gemotiveerde supporters af naar Spakenburg.

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Analyse: de kracht van Spakenburg biedt Katwijk mogelijkheden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude