Kagia-trainer Anton Wijsman kon de wedstrijd tegen koploper SEV kort en krachtig beschrijven: ,,Saai.” De Lisserbroekers zagen de ploeg uit Leidschendam met 0-1 winnen en een grote stap richting het kampioenschap maken. Wijsman had graag een andere uitslag op het scorebord willen zien. ,,Een gelijkspel was in mijn ogen rechtvaardiger geweest.”

Ondanks dat de bezoekers de eerste plaats in de Derde Klasse A verdedigen vond de coach het spel van de groenwitten niet kampioenswaardig. ,,Ik weet dat het een heel gedegen en goede ploeg is, maar vandaag straalde dat er niet vanaf.’’

Toch had Kagia het lastig op het eigen veld en in combinatie met het verdedigende spel van de bezoekers was het eindproduct niet ‘je van het’. ,,Wij hadden ons voorbereid op SEV en wilden revanche. Wij konden alleen, op één goede aanval na, niet opboksen tegen hun verdediging. We hebben het zeker geprobeerd, maar misten net de finesse.”

Simpel rekensommetje

De oorzaak van dit alles zou het vroege doelpunt kunnen zijn, waarmee SEV gebeiteld zat. De oefenmeester bestempelde de treffer als een lucky goal. ,,Een vrije trap van hun werd via Ben van der Lans ongelukkig van richting veranderd. Het geluk van een kampioen”, voegde hij eraan toe. ,,Zij hebben de rest van de wedstrijd op dat doelpunt geteerd. Het risico om meer ruimte in de verdediging weg te geven en de marge te vergroten, durfden ze niet aan.”

Het onderonsje aan het begin van het seizoen tegen SEV was er eentje om snel te vergeten (7-1 verlies). Toch werd in de voorbereiding het geheugen van de spelers nog even opgefrist. De coach had de opstelling van de wedstrijd van toen en nu naast elkaar gehangen in de kleedkamer. Er stonden nog maar vijf dezelfde spelers in de basis in vergelijking met de heenwedstrijd. ,,Dat is een groepsproces. Gedurende het seizoen hebben we tactische wijzingen doorgevoerd met als doel te bewijzen dat we gegroeid zijn. Dat zijn we zeker, maar helaas konden we dat niet uitdrukken in een goed resultaat.”

Selectie

Het einde van het seizoen nadert, maar of de selectie bij elkaar blijft is nog maar de vraag. Wijsman: ,,Er zijn geluiden dat een aantal spelers naar een vriendenteam gaat. De selectie wordt dan weer wat uitgedund, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen een volwaardige selectie hebben.”

Kagia – SEV (0-1) 0-1. 17. Jerry Speelberg 0-1

Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Robelus, Clemens (85. Meulenbroek), Imans, Lamboo, Ganzevles (63. T. Sluymer), Ligtenberg (72. Heuseveldt)

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Bert Glas


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)