,,Nee, het zat er vandaag niet in voor ons. Aanvallend hebben we te weinig gebracht om hier met een positief resultaat te vertrekken. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg.” Duidelijke woorden uit de mond van FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter die zijn ploeg in Hardenberg bij HHC tegen een nipte 1-0 nederlaag zag oplopen.

Toch is er op Ter Specke  nog altijd vertrouwen dat het blauw-gele vlaggenschip  de nacompetitie gaat ontlopen. Op de allerlaatste speeldag moet er dan wel in eigen huis gewonnen worden van Jong Sparta en moet of De Treffers of FC Lienden in de strijd om een p/d-plek aanstaande zaterdag punten verliezen. ,,Dat betekent dat we het niet helemaal meer in eigen hand hebben, maar het kan nog altijd”, luidde de conclusie van de geplaagde oefenmeester.    

Hoewel ook FC Lisse voor de pauze mogelijkheden kreeg, was het de thuisploeg die al snel aan de leiding kwam. HHC Hardenberg, dat vol overgave streed voor een derde plek in de eindrangschikking, werd door Rob van der Leij in het zadel geholpen. De aanvaller maakte 1-0 via een discutabele penalty, waar ook scheidsrechter Van der Laan en zijn assistent het niet gelijk over eens waren. Toch kreeg de openingstreffer groen licht. Daarna was het vooral wachten op het antwoord van de bezoekers.

,,Mijn doelman verdient dan ook een speciaal compliment vandaag.”

Dat bleef uit. FC Lisse, nog verder gehavend door schorsingen van Rowdy van der Putten en Ayoub ait Afkir moest het daarbij vooral hebben van een bevlieging  van Martin van Eeuwijk. Een doelpunt leverde dat echter niet op. Wel was de smaakmaker nog onderwerp van gesprek na afloop. Van Eeuwijk zou Ashwin Manuhutu na een duel om de bal in het been hebben gebeten. De HHC-verdediger vertelde dit hoogstpersoonlijk zelf na afloop, waarbij de sporen van deze actie nog terug te vinden waren op het getroffen lichaamsdeel (zie ook elders).

Doorbijten in de figuurlijk zin kon FC Lisse niet. Hoewel Bas Buimer op slag van rust nog het dichtst bij de gelijkmaker was, viel de 2-0 na een halfuur bijna aan de overzijde. Roel de Goede voorkwam dat met een ‘alles-of-niets actie’ in een situatie, waardoor hij de reuze mogelijkheid voor Vincent Schmidt alsnog ongedaan maakte.

Na de thee zette FC Lisse aan voor de gelijkmaker, maar door een gebrek aan stootkracht kwam daar weinig van terecht. Maar omdat HHC mogelijkheden om de score te verdubbelen liet liggen, mocht FC Lisse toch nog blijven hopen. ,,Daarbij speelde Bjorn Haggerty een belangrijke rol bij ons”, aldus De Ruiter. ,,Mijn doelman verdient dan ook een speciaal compliment vandaag. Naarmate de tijd verstreek moesten we de boel wel open gooien. Voor hetzelfde geld was HHC toen uitgelopen naar  een veel grotere voorsprong.”

,,Er lopen er toch een aantal bij die op de punten van hun tenen lopen.”

Een grote nederlaag bleef FC Lisse dan bespaard, maar ook met de 1-0 schoot Blauw-geel uiteindelijk niets op. De degradatiedans kan toch nog altijd ontsprongen worden. Dat zal dan tegen Jong Sparta dienen te gebeuren. Waarbij de hulp van twee rechtstreekse degradanten nodig is. De Treffers gaat op de laatste speeldag op bezoek bij De Dijk, terwijl FC Lienden afreist naar Achilles’29. Toch ziet De Ruiter het nog altijd zitten.

,,We zijn nog altijd in leven. Rowdy en Ayoub keren zaterdag terug van hun schorsing. Dat maakt ons in aanvallend opzicht weer sterker.  Nadeel is dat je tegen een team als Jong Sparta van tevoren nooit weet met welk team ze aantreden. Hoe je het ook wendt of keert, alles moet dan nog een keer uit de kast. Maandag hebben mijn spelers rust. Er lopen er toch een aantal bij die op de punten van hun tenen lopen. Daarna is het nog een keer volle bak richting zaterdag. We moeten wel.”

HHC Hardenberg – FC Lisse 1–0 (–). 13. Van der Leij 1-0.

FC Lisse: Haggerty, Van Boxel (84. Van Tol), Valk (65. Tarani), Van der Zwet, De Goede (84. Enthoven), Rauws, Van Eeuwijk, Monteny,  Koomen Adouch,  Buimer. 

Lees ook: Technische mankementen voorkomen Katwijkse gang naar rode loper (plus video)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)