Noem het een angstgegner, maar het is Ter Leede andermaal niet gelukt om te winnen van Zwaluwen. In Vlaardingen bleven de Sassenheimers steken op 2-2. In de afgelopen vier confrontaties tussen beide teams won Ter Leede geen enkele keer, en ook nu lukte dat dus niet. Doelpuntenmaker Marc de Kruijs weigerde echter van een angstgegner te spreken. ,,Ze spelen vooral heel behoudend en op een hobbelig veld, dat zijn we niet gewend. Wij spelen en trainen op kunstgras.”

Het Ter Leede van Henk Wisman was juist aan zo’n lekkere reeks bezig. Maar de serie van vijf overwinningen, drie in de competitie en twee in de beker, kreeg in Vlaardingen dus een kleine tegenslag. Het leverde vooral in Sassenheim beteurde gezichten op. Als nummer drie wil je toch graag winnen van de nummer tien. ,,Dat er bij hun muziek uit de kleedkamer kwam en het bij ons doodstil was, dat zegt genoeg.”

Afgekeurd
Ter Leede verdiende meer in de ogen van de middenvelder, maar kreeg het niet. Kansen voor bijvoorbeeld Jeffrey Bok, Kevin Duthler en Jesse Dingjan zorgden niet voor de uiteindelijke bevrijdende 2-3. Vooral Bok was er dichtbij, zijn 2-3 werd echter vijf minuten voor tijd afgekeurd. Een rare beslissing in de ogen van De Kruijs. ,,We zijn een beetje benadeeld door de scheidsrechter”, vond de jonge Sassenheimer.

dekruijs

,,Hij [Jeffrey Bok red.] kwam van achter zijn man, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Ook de 2-2 van Zwaluwen was voor mijn gevoel niet over de lijn. Maar goed, uiteindelijk moeten we het gewoon zelf doen.” Diezelfde Bok had Ter Leede eerder in de wedstrijd wel op een 1-2 voorsprong gezet.

,,De sfeer is goed, er zijn geen eenlingen.”

Het lukte de jonge ploeg van Wisman niet om de Vlaardingers volledig op de knieen te krijgen. De Sassenheimers doen het goed in de Hoofdklasse met een relatief jonge groep. De vierde plek is prima en met ook maar vijf punten achterstand op koploper Achilles Veen is er nog voldoende mogelijk voor Ter Leede dit seizoen. ,,Dat we een jonge en goede selectie hebben leeft ook zo in de groep”, vertelt De Kruijs. ,,De sfeer is goed, er zijn geen eenlingen. Dat is belangrijk. We vechten voor elkaar.”

De Kruijs is met 19 jaar zelf ook een van de jongelingen. Tegen Zwaluwen maakte hij zijn eerste goal van het seizoen. ,,Lekker. Dat had ik even nodig. Ik heb een aantal assists kunnen geven dit seizoen, maar een goal zat er nog niet in. Daar was ik wel even blij mee.” Het uitblijven van een treffer knaagde niet aan de aanvaller. ,,Nee hoor, ik bekijk het van week tot week. Maar wat ik al zei, het was wel even een lekkere goal.”

,Hij is heel ervaren en helpt de jonge jongens erg goed.”

De Kruijs komt graag nog even terug op de leeftijd van de selectie van Ter Leede en ziet daarin ook een belangrijke rol weggelegd voor de 32-jarige Vincent Ammerlaan. ,,Hij is heel ervaren en helpt de jonge jongens erg goed. Toen ik samen met Toon Zwetsloot vanuit het tweede bij de selectie kwam werden we meteen goed opgevangen. Het draait gewoon lekker met de jonge groep. En neem bijvoorbeeld Jeffrey Bok. Onze aanvaller, die is ook pas 24. Er zit wel toekomst in deze groep.”

Zwaluwen – Ter Leede 2-2 (1-1).
8. Boelee (eigen goal) 1-0, 17. De Kruijs 1-1, 61. Bok 1-2, 66. Gilet 2-2.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans, Kappenberg (72. Dingjan), Zwetsloot, De Kruijs, Siali, Ammerlaan (81. Duthler), Bok, Vierbergen.

Archieffoto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC