Tom Bijen kijkt uit naar de stap die hij komende zomer gaat maken. De middenvelder verruilt FC Rijnvogels voor Rijnsburgse Boys en gaat voor het eerst op het hoogste amateurniveau aan de slag. Bijen hoopt met de Uien volgend seizoen de weg naar boven te vinden.

“Ik denk dat het voor mij persoonlijk een goede stap is. Het is mijn derde seizoen bij FC Rijnvogels, eerder heb ik ook drie jaar in het eerste van Forum Sport gespeeld”, aldus Bijen in de laatste aflevering van het VIDB Café. Daarin was hij te gast met ESPN-collega Kees Luijckx. Ik heb altijd gezegd: ‘ik heb geen blinde ambitie, maar als er iets komt wat echt op mijn pad ligt, pak ik dat met beide handen aan’. Dat is Rijnsburgse Boys geworden. Dat ze het nu minder doen in de competitie, kan voor mij alleen maar voordelig uitpakken.”

De Rijnsburgers maken een zwak seizoen door  en staan vier wedstrijden voor het einde dertiende. De huidige voetbaljaargang werd voor Rijnsburgse Boys ook ontsierd door een heuse bestuurscrisis. “Ja, daar heb ik me wel over verbaasd”, vertelt Bijen desgevraagd. “Er spelen bij Rijnvogels ook wat jongens uit Rijnsburg, zoals DJ van den Oever en Roy van Leeuwen, en zij zaten ook wat dichter op het vuur. Er is wat gezeik geweest, maar het is nu volgens mij grotendeels allemaal opgelost.”


Beluister hieronder de hele aflevering van het VIDB Café met Bijen en Luijckx:


Ook bij FC Rijnvogels loopt het dit seizoen minder vlotjes, erkent Bijen. “We hadden natuurlijk Thomas Duivenvoorden, die het nu bij Quick Boys geweldig doet. Dat is een ander type trainer dan Dogan Corneille. De speelwijze werd heel anders: vooruit druk zetten en de wil opleggen aan de tegenstander werd nu meer inzakken en afwachten. Er was wel een duidelijk plan, maar ik denk dat het eerste ons meer ligt.”

Uiteindelijk haakte Dogan Corneille in december om gezondheidsredenen af bij FC Rijnvogels. “Heel vervelend. Vooral voor Dogan zelf, maar uiteindelijk ook voor ons. Dogan is een heel goede trainer, maar wel een ander type dan Thomas.”

Vervolgens stond assistent-coach Joost den Hollander een tijdje voor de groep. Omdat de Oegstgeestenaar niet over de juiste papieren beschikt, werd Stefan Roodakkers voor het restant van het seizoen vastgelegd. “Steef is ook een topper, maar hij ondersteunt vooral Joost. Ze doen het samen, maar Joost doet wel het meest.”

Vol ambitie
In het dagelijks leven is Bijen ook veel met sport bezig. Hij werkt als redacteur bij Southfields. Onder meer het becommentariëren van de Vrouwen Eredivisie voor ESPN maakt deel uit van zijn takenpakket.

“Ik hoop later ook de mannen te mogen doen. Niks ten nadele van de Azerion Vrouwen Eredivisie, want ik vind het heel leuk, maar de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn wel mooie volgende stappen. Ik ben nog jong en ga er ook hier vol voor.”

Dat laatste geldt ook voor zijn overstap naar Rijnsburgse Boys. Hij voorziet een flink kwaliteitsverschil tussen de Tweede en Derde Divisie. “Zeker. In de voorbereiding is dat vaak nog niet het geval, want dan winnen we met FC Rijnvogels ook van ploegen als Noordwijk en Quick Boys. Maar in de Tweede Divisie is het allemaal wat professioneler en de spelers zijn fitter. Het niveau wordt elk seizoen een stuk hoger. Ik heb er veel zin in en kijk ook uit naar de derby’s. Daar komt wat extra’s bij kijken.”

Foto: EWLOnline

Lees ook: Bijen ontwikkelt zich door bij FC Rijnvogels: ‘Merk dat ik echt beter ben geworden’

POPULAIRE BERICHTEN