Op de Duinwetering is er aanstaande zondag 22 oktober een bijzondere Totaalvoetbaldag. VV Noordwijk organiseert samen met de KNVB en de gemeente Noordwijk een evenement waarop voetballers met een beperking of een handicap zich kunnen presenteren, omdat iedereen moet kunnen voetballen. 

Voetbal is de grootste sport in Nederland en is een groot onderdeel van de maatschappij. Het is voor iedereen, maar voor  sommigen is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk af te leggen. Voor die spelers zijn er aangepaste vormen van voetbal en die stellen zich zondag voor in Noordwijk.
Zo wordt de dag om 10.00 uur afgetrapt met een wedstrijd van het CP-team. CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Nederland heeft vier vertegenwoordigende teams. Het neemt iedere vier jaar deel aan het EK en het WK.  In september eindigde het CP-team als achtste tijdens het WK in Argentinië. Naast het A-team bestaan er drie nationale jeugdselectie teams. Alle spelers doen daarnaast mee bij het reguliere voetbal in hun eigen omgeving.

Ook Blindenvoetballers, G-voetballers, Auti-voetballers en Amputatievoetballers laten later op de dag zien wat zij in huis hebben in een demonstratiewedstrijd. Iedereen is van harte welkom. De Klassieker is tussendoor ook nog te zien in de kantine.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC