Op de Duinwetering is er aanstaande zondag 22 oktober een bijzondere Totaalvoetbaldag. VV Noordwijk organiseert samen met de KNVB en de gemeente Noordwijk een evenement waarop voetballers met een beperking of een handicap zich kunnen presenteren, omdat iedereen moet kunnen voetballen. 

Voetbal is de grootste sport in Nederland en is een groot onderdeel van de maatschappij. Het is voor iedereen, maar voor  sommigen is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk af te leggen. Voor die spelers zijn er aangepaste vormen van voetbal en die stellen zich zondag voor in Noordwijk.
Zo wordt de dag om 10.00 uur afgetrapt met een wedstrijd van het CP-team. CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Nederland heeft vier vertegenwoordigende teams. Het neemt iedere vier jaar deel aan het EK en het WK.  In september eindigde het CP-team als achtste tijdens het WK in Argentinië. Naast het A-team bestaan er drie nationale jeugdselectie teams. Alle spelers doen daarnaast mee bij het reguliere voetbal in hun eigen omgeving.

Ook Blindenvoetballers, G-voetballers, Auti-voetballers en Amputatievoetballers laten later op de dag zien wat zij in huis hebben in een demonstratiewedstrijd. Iedereen is van harte welkom. De Klassieker is tussendoor ook nog te zien in de kantine.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)