Er was hem een klein halfuur zaterdag gegund in het duel tegen SJC. Bij een 2-1 achterstand voor ODIN’59 werd Billy Tavares door oefenmeester Richard Plug als vervanger van middenvelder Jurjen Dikker het veld ingestuurd. De aanvaller, die volgend seizoen aan de Lageweg speelt, gaf in die korte periode een prachtig visitekaartje af. Drie assists van de rappe aanvaller en even zovele goals van Nigel Hardenberg verder, was de 2-4 zege voor de formatie uit Heemskerk alsnog een feit. Saillant detail: Tavares speelt volgend seizoen in Noordwijk.

Een dag later geniet Tavares (25) nog altijd na van zijn optreden tegen de zwart-witte formatie van Sjaak Polak. ,,Het ging wel lekker”, klinkt het door de telefoon als een understatement uit de mond van de vleugelaanvaller. ,,Natuurlijk stond er voor mij wel druk op toen ik er in kwam.”

,,In dubbel opzicht eigenlijk. Allereerst was het een aanvallende wissel en moest er iets gebeuren aan de 2-1 achterstand die kort voor mijn invalbeurt op het scorebord verscheen. Daarnaast wilde ik de spelers en supporters van SJC laten zien wat ik in mijn mars heb. Dat is uiteindelijk goed uitgepakt. Met mijn invalbeurt heb ik gelukkig een stempel op de wedstrijd kunnen drukken.”

Snelheid
Daarbij erkent Tavares ruiterlijk dat het heerlijk voetballen was omdat het aandringende SJC gaandeweg de tweede helft achterin zeeën van ruimte weggaf. ,,Dat spelletje ligt me ook het best, spelen vanuit de omschakeling. Vooral omdat ik het van mijn snelheid moet hebben. Dat is ook een beetje mijn handelsmerk. Daarna maak ik graag een actie en lever ik een voorzet af.

Tegen SJC kreeg ik daar voldoende gelegenheid voor. Ik ben dus niet zozeer de man van de doelpunten, maar meer van de assists. Dat kan, als het aan mij ligt, vanaf beide vleugels”, omschrijft de rechtsbenige Tavares zichzelf als voetballer.

,,Florian ken ik uit zijn periode bij FC Uitgeest. En omdat ik graag zoveel mogelijk wil spelen zie ik mijn overstap naar SJC als een volgende uitdaging.”

De 2-2 die vier minuten na zijn entree viel, werd ruim tien minuten later uitgebouwd naar een voorsprong, waarna in de slotseconden de 2-4 eindstand op het scorebord verscheen. ,,Natuurlijk is het jammer voor SJC, maar momenteel voetbal ik nog voor ODIN’59.”

,,De huidige vijfde plaats zegt wel iets over ons seizoen tot nu toe. Er zit voldoende voetbal in de ploeg en misschien zit er nog wel meer in. Na de achtste plek van vorig jaar wilden we het dit jaar weer een stukje beter doen. Dat lijkt voorlopig te gaan lukken.”

Uitdaging
Toch trekt Tavares eind mei na twee seizoenen ODIN’59 de deur achter zich dicht in Heemskerk. De aanvaller die via Hellas Sport, AFC en KFC bij de Heemskerkse derdedivisionist belandde, moet het in Heemskerk vooralsnog vooral doen met invalbeurten.

Toen Florian Wolf, die volgend seizoen het stokje bij SJC overneemt van Polak, hem onlangs benaderde om de overstap naar de Lageweg te maken, was zijn transfer snel beklonken. ,,Florian ken ik uit zijn periode bij FC Uitgeest. En omdat ik graag zoveel mogelijk wil spelen zie ik mijn overstap naar SJC als een volgende uitdaging.”

,,Na afloop heb ik met een aantal van hen nog even kort contact gehad. Het ‘tot ziens’ klonk me daarna in goed in de oren.”

,,Ik heb dus niet voor SJC gekozen omdat de Bollenstreek me zo trekt, maar meer omdat ik een goed gevoel overhield aan de gesprekken die ik heb gevoerd. Natuurlijk leeft het voetbal in die regio enorm en dat is mooi meegenomen.”

Tot ziens
,,Mijn toekomstige medespelers zullen afgelopen zaterdag niet echt blij met me zijn geweest”, glimlacht Tavares. ,,Mede door mijn toedoen zijn ze tegen een verliespartij aangelopen. Ze hebben in ieder geval kunnen zien wat ik in huis heb. Na afloop heb ik met een aantal van hen nog even kort contact gehad. Het ‘tot ziens’ klonk me daarna in goed in de oren.”

,,Ik hoop van harte dat ze zich veilig kunnen spelen. Maar hoe het ook uitpakt, ik ben er volgend seizoen bij. Dan spelen we hoogstwaarschijnlijk op zondag. Of dat nu in de Derde Divisie of in de Hoofdklasse is. De speeldag zelf maakt me overigens niet uit. Als ik maar aan spelen toekom.”

Foto: Johanna Wever

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Van Eeuwijk wordt klaargestoomd voor eventuele nacompetitie”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)