Op bezoek bij koploper Soccer Boys is Kagia er niet in geslaagd om punten te pakken (2-0). De oranjehemden waren opnieuw niet in staat om tot kansen te komen en hebben de derde nederlaag van het seizoen al te pakken. De start is teleurstellend, maar ergens ook wel verklaarbaar. ,,Zoveel blessures heb ik nog nooit meegemaakt”, zei Sam van der Veek. 

,,Als je met 2-0 van de koploper verliest, dan is dat geen schande vind ik”, gaat de middenvelder verder. ,,Soccer Boys had niet zoveel individuele kwaliteit, maar is wel een goed collectief. Het is gewoon zuur dat we kort voor rust de 1-0 weggaven. Dan ga je toch met een slecht gevoel de rust in.”

De Lisserbroekers verloren vorige week ook al in eigen huis van Koudekerk. De ploeg van Anton Wijsman heeft na vijf wedstrijden zes punten en lijkt af te haken voor de bovenste plekken. Daar waar sommige ploegen geen vinger op de zere plek kunnen leggen, kunnen ze dat in Lisserbroek wel. Zo geeft ook Van der Veek aan.

,,Aan de trainingsintensiteit kan het niet liggen. We trainen goed, maar niet overdreven hard.”

,,We missen op het moment een stuk of twaalf man. Afgelopen donderdag stonden we met zeventien mensen op de training. Rens (Lamboo, red.) is een creatieve speler die we bijvoorbeeld missen. Timo Sluymer brengt ook de nodige dreiging met zich mee. En achterin missen we onze aanvoerder, Pascal Timmermans, en nog een paar anderen.”

,,Op het moment is het echt bizar. Ik heb dit nog nooit gemaakt. Sterker nog, ik denk dat niemand uit onze selectie dit ooit heeft meegemaakt. Het zijn ook allerlei verschillende blessures. Aan de trainingsintensiteit kan het niet liggen. We trainen goed, maar niet overdreven hard.”

Mutaties
Door het veelvuldige blessureleed is het voor trainer Wijsman elke week weer puzzelen. Vorige week moest zelfs het tweede elftal naar de donderdag worden gehaald, omdat Kagia anders geen twee elftallen had kunnen opstellen. Ook deze week waren er opnieuw mutaties in het elftal.

,,We speelden deze keer weer 4-4-2. Ik denk dat, dat ons ook het beste ligt. Vorig jaar hebben we de hele competitie in dat systeem gespeeld. Zaterdag begon Dirk-Jan Ligtenberg ook op de bank, omdat hij donderdag er niet was met trainen. Nu stond Dorus (Van der Voort, red.) op zijn plek en dat is een heel ander type dan Dirk-Jan. Eigenlijk hebben we nog geen week met hetzelfde elftal gespeeld.”

De Lisserbroekers gaven in de eerste helft weinig weg. Soccer Boys kreeg één grote kans, maar faalde in de afronding. Kort voor rust was het alsnog raak en gingen de oranjehemden met een teleurstellend gevoel aan de thee. Ook deze week lukte het Kagia bijna niet om kansen te creëren. Glenn Lobbezoo was nog dichtbij een treffer, maar hij kopte op de lat.

,,Wat mij betreft houden we ons aan 4-4-2, alleen is het dan de vraag met welke poppetjes we dat gaan doen.”

In de tweede helft werden de ruimtes groter en probeerde Kagia op gelijke hoogte te komen. Er werd echter niet gescoord. Kort voor tijd besliste de ploeg uit Bleiswijk het duel door de 2-0 te maken. Daardoor voert Soccer Boys nog altijd de lijst aan en is het zelfs nog zonder puntverlies.

Invulling
Van der Veek begon bij aanvang van het seizoen op de bank. Iets wat vrij opmerkelijk is aangezien de controleur vorig seizoen bijna een zekerheidje was op het Lisserbroekse middenveld. Door de afwezigheid van vele spelers staat hij weer in de basis en probeert hij zijn stempel weer te drukken.

,,Wat mij betreft houden we ons aan 4-4-2, alleen is het dan de vraag met welke poppetjes we dat gaan doen. Dat er zoveel mensen geblesseerd zijn is wel een voordeel voor mij, want daardoor sta ik er weer in. Toch had ik het lekkerder gevonden als we compleet zouden zijn geweest.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC