Hij was de eerste die, nadat trainer Dick Schreuder zich langer aan de club verbond, zijn contract verlengde. Kay Blokland kwam over van Capelle en speelde zich op De Krom moeiteloos in de basis. Alleen tegen HHC werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald, alle overige 14 duels stond van het eerste tot het laatste fluitsignaal binnen de lijnen.

Ook zaterdag tegen Jong Vitesse was Blokland, centraal achterin gepositioneerd naast Stefan Stam, weer oerdegelijk. Nu de trainer zijn jawoord heeft gegeven lijkt de club dus door te willen pakken, en met Blokland was men er kennelijk heel snel uit. ,,Voor mij was het belangrijk dat ik het hier in de eerste paar maanden even moest kijken of ik het hier wel naar mijn zin zou hebben en of de club me wel lag.”

Dat bleek geen enkel probleem voor de 23-jarige verdediger. ,,Het was al heel snel duidelijk dat dat wel goed zat. Ik wist dat het hier voetballend altijd heel goed verzorgd is en daar ben ik hier ook voor gekomen.  En al die dingen bij elkaar maakte dat gelijk wilde verlengen.”

Blokland speelde voorheen voor Capelle. Ook geen kleine club in het amateurlandschap. Toch was ook voor Blokland, als voor zovelen voor hem, de Bollenstreek als een sirene wiens zang niet te weerstaan is: ,,De Bollenstreek is van een hoog niveau. Hoger dan het daar in regio Rotterdam is. En ik wist als ik een stap hoger wilde maken binnen het amateurvoetbal, dan moest ik naar de Bollenstreek.”

,,Ik heb toen, mede door blessures, besloten een stapje terug te doen en ben toen in de Topklasse terecht gekomen.”

,,Daarbinnen was Katwijk mijn favoriet”, vervolgt Blokland. ,,Als je tegen Katwijk speelde was het altijd mooi. Vandaar ook dat ik de stap gemaakt heb en ik ben blij dat ik die kon maken. En ik heb het hier goed naar mijn zin. We spelen weer verzorgd voetbal, het gaat weer goed. Dus ik ben blij met mijn verlenging.

Blokland doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Het hing er destijds om of hij een contract zou krijgen. ,,Tja, het was of wel of niet. Dan zul je altijd zien dat vanuit de A1 dat de meesten het niet halen. Er zijn er een paar die wel een contract hebben gekregen en een aantal die het bijvoorbeeld zijn gaan proberen in de Jupiler League.”

,,Ik heb toen, mede door blessures, besloten een stapje terug te doen en ben toen in de Topklasse terecht gekomen. Dat was voor mij een onwijs goeie stap. Ik heb daar lekker kunnen voetballen en onwijs veel minuten kunnen maken. En mij daardoor goed kunnen ontwikkelen.”

Toekomstplan
De vraag is dan waar Blokland zichzelf ziet over over vijf jaar ziet: ,,Vooralsnog kijk ik even per jaar. Ik vind dit ,in combinatie met de studie die ik nog doe, ideaal. Blokland zit in de afrondende fase van de HALO, de opleiding tot gymleraar. ,,Ik hoor nog wel eens van anderen die dan wel in de Jupiler League spelen dat de combinatie met school en een sociaal leven, ja dat kan dan even niet meer. Ik ben blij met hoe het nu gaat en vooralsnog blijf ik gewoon lekker bij Katwijk.”

Foto: Aad de Winter/Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)