In VIDB Café hadden we vorige week Huig Hoek en Theo Nulkes te gast. Deze echte clubmensen staan bij hun vereniging aan het hoofd van de technische commissie. Blijven ze dat ook de komende jaren doen? We legden het Hoek en Nulkes voor.

Hoek is van oorsprong een Quick Boyzer. Hij haalde ook het eerste op Nieuw Zuid, al werd hij nooit een onbewiste basisspeler. Keert hij in een bepaalde rol of hoedanigheid ooit nog terug bij Quick Boys?

“Zeg nooit nooit. Het moet wel op je pad komen en dat is niet gebeurd. Ik vind wel”, zegt Hoek, terwijl hij naar een aantal foto’s wijst. “De mensen die hier op de muur hangen, dat zijn een beetje de ereleden. Toen ik hier kwam voetballen, was dat het bestuur. Zij hebben er allemaal zoveel tijd energie ingestoken. Ik merk wel dat ik een drive en ambitie in me heb.. In het begin was het een beetje wennen, ook met jongens zitten, maar nu ik het drie jaar doe, word je daar steeds slimmer in. Verder horen wij vaak dat iedereen hier altijd welkom is. Ook ligt er niet enorm veel druk op, dat is ook wel lekker werken.”

30-jarig jubileum
En hoe geldt dat voor Nulkes? Presentator Henk Kasius vroeg hem wat hij zou doen als bij wijze van Rijnsburgse Boys morgen belt? “Dan is het antwoord direct nee”, lacht Nulkes. “Nee, ik ben een echte Noordwijkerhouter en VVSB is mijn clubje, daar doe je het voor.”

“Ik doe altijd mijn stinkende best, maar het vreet ook wel eens energie. Als je degradeert, dat is nooit leuk. En dat geldt ook voor trainers die vertrekken. Ik ben nu 55 en wil niet nog tien jaar door.”

De teller staat voor Nulkes nu op 24 jaar. Gaat hij in ieder geval (door) voor de dertig? “Dat moet wel het doel zijn, ik ga er nu nog niet mee stoppen.”

Beluister hieronder de volledige aflevering. Bovenstaand gedeelte komt vanaf 54.12 aan bod

POPULAIRE BERICHTEN