Rijnsburgse Boys won zijn laatste wedstrijd  voor de winterstop thuis van Jong Almere City met overtuigende cijfers: 3-0. Het was voor Rijnsburg de derde competitiezege op rij en de ploeg sloot de eerste seizoenshelft af zonder een enkele thuisnederlaag. Man of the match Jordy Strooker: ,,We gaan nu wel lekker de winterstop in. En ik ben er ook wel aan toe hoor. Ik zit er eventjes doorheen.”

Ondanks de fraaie statistieken van de thuisduels waar de Uien mee kunnen pronken, wordt het publiek zeker niet altijd verwend. Ook zaterdagmiddag op de Middelmors was er, vooral voor rust, bij tijd en wijle weinig te genieten. Maar als er iets gebeurde, dan kwam het over links, waar Joël Tillema en Strooker elkaar blindelings wisten te vinden. Ze bezorgden de 19-jarige rechtsback van Almere, Nicky van Hilten, een zeer vervelende middag.

Het opmerkelijke is dat zowel Strooker als Tillema, die overigens ook niet had misstaan als man of the match, van origine geen aanvallers zijn. ,,Joël was rechtsback en ik linksback. Hij is twee linies opgeschoven en ik één, en ik denk dat we nu gevaarlijker zijn. Nu zijn we al dichtbij de goal, dan is het gewoon gemakkelijker”, vertelde Strooker na afloop.

Donny Verdam en Joël Tillema vieren de 1-0

De twee vinden elkaar alsof ze al jaren met elkaar voetballen, maar de vondst om beiden op de linkervleugel te posteren is een recente. ,,Joël weet van mij wat ik wil en ik weet het van Joël. En het is natuurlijk fijn voetballen als je dat van elkaar weet. Vorige week tegen Capelle, omdat we eigenlijk niet zo goed presteerden, wilde de trainer een andere formatie neerzetten. En dus speelden we 4-4-2 met Joël een beetje achter de spits en ik daar weer achter links op het middenveld. Dat pakte wel goed uit.”

De van origine vleugelverdediger is op zijn nieuwe positie als een vis in het water. ,,Ik voel me lekker op het middenveld. Ik kan naar voren, ik kan naar achter. We trainen er wel op en dat ging ook al lekker en vandaag konden we het in de wedstrijd laten zien.“

Na afloop prees trainer Mulders ook zijn linksback, Niek Ossevoort. Ossevoort was geblesseerd en staat pas sinds vorige week, uit bij Capelle, weer in de basis. Hij zorgde verdedigend voor de nodige balans en speelde net als zijn collega, rechtsachter Roderick Gielisse, een foutloze wedstrijd.

En dat was terug te zien in de kansenverhouding. Voor rust was Almere sporadisch nog gevaarlijk. Ofwel uit corners, ofwel uit vrije trappen en met afstandsschoten. Na rust konden de spelers van Jong Almere geen vuist meer maken. Na de 2-0, een schitterende goal van Strooker na een al even sublieme hakbal van Max Hudepohl, was het wel gedaan met het verzet.

Een teleurgestelde Max Hudepohl ziet zijn inzet net voorlangs gaan

Jongeneelen maakte er in de slotfase nog 3-0 van. Zo kon de aanvalsleider, die een ongelukkige wedstrijd speelde, toch een goal en een assist bijschrijven. Vooral de assist voor de 1-0, een splijtende pass op Tillema, was fraai. Voordat de 3-0 viel, had Rijnsburg al verder afstand kunnen nemen van Almere, maar de mooiste kansen werden niet benut. Waarbij aangetekend moet worden dat Mike Grim, zoon van oud-profkeeper Fred Grim, een prima wedstrijd speelde. ,,Maar toch, als we iets scherper waren geweest voorin, hadden we het kunnen uitbuiten”, treurde Strooker na.

Voor Rijnsburg komt de winterstop, gezien de goede resultaten van de laatste weken, dus iets te vroeg. Strooker: ,,Ik ben er wel aan toe hoor. Ik heb alle wedstrijden voluit gespeeld en ben geen enkele keer gewisseld. Ik zit er wel eventjes doorheen.”


Rijnsburgse Boys – Jong Almere City FC 3-0 (1-0).
5. Tillema 1-0, 54. Strooker 2-0, 88. Jongeneelen 3-0.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Verlaan, Artien, Ossevoort, Verdam (71. Van Lunteren), Strooker, Goeman, Tillema (85. Tjon-A Njoek), Jongeneelen, Hudepohl (84. Leonard).

Foto’s: Jan en Corinne Jungerius

Samenvatting TV-West:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude