Een kans krijgen is één, je kans grijpen is echter iets anders. Quick Boys-verdediger Tim Bloemendaal kreeg het dit seizoen allebei voor elkaar. Mede door een aantal blessures dook zijn naam al in de voorbereidingsperiode op dit seizoen in de opstelling van de blauw-witten. Op een korte periode in het najaar van 2017 na, draaft de 19-jarige Voorhouter nu wekelijks op in het vlaggenschip van Quick Boys dat onder leiding van Gert Aandewiel jaagt op een ticket in de Tweede Divisie. Wat goed is komt dus blijkbaar snel.

 ,,Onder Jan Zoutman kreeg ik de kans in het eerste omdat zowel Kelvin Maynard als Yassire Hamdani niet inzetbaar waren. Het heeft mij ook verbaasd dat het allemaal zo snel is gegaan, hoewel het zeker in het begin echt aanpoten was. Het was allemaal sneller, pittiger en fysieker”, trapt de Voorhouter af.

Na de Ukken en de F-junioren bij Foreholte maakte Bloemendaal vijf seizoenen lang deel uit van de Feyenoord-jeugdopleiding. Om vervolgens te kiezen voor Quick Boys. Een bewuste keuze overigens. ,,Alle hoogste jeugdelftallen speelden daar op niveau en voor mijn ontwikkeling leek het me dat een logische keuze. Katwijk ligt om de hoek dus dat was geen probleem.”

,,De trainerswissel van begin december 2017 had voor mij dus geen gevolgen. Gezien de recente resultaten heeft het ook positief uitgepakt voor het team.”

,,Vorig seizoen werd ik samen met Chris Guijt als ‘potential’ vroegtijdig overgeheveld naar de A-selectie om alvast mee te trainen om zo te wennen aan het hogere niveau. Vervolgens is het heel snel gegaan”, vertelt de derdejaars student Bedrijfskunde, die dit seizoen als verdediger ook nog eens twee treffers achter zijn naam heeft staan.

Positief uitgepakt
In de jeugd stond Bloemendaal voornamelijk als middenvelder op het voetbalveld. Sinds dit seizoen neemt hij de rechtsbackpositie voor zijn rekening. Een plek die hem uit stekend bevalt. ,,Toen Kelvin terugkeerde van een blessure liet Jan Zoutman me staan en dat was een bewijs van het vertrouwen dat de trainer en de club in mij hebben. Hoewel de prestaties toen nog niet daverend waren, bleef ik ook onder zijn opvolger spelen. De trainerswissel van begin december 2017 had voor mij dus geen gevolgen. Gezien de recente resultaten heeft het ook positief uitgepakt voor het team.”

Dat Quick Boys van de negen recente duels er acht in winst wist om te zetten, maakt de ploeg kansrijk voor een volgende stap omhoog. Dat het voetbal daarbij niet altijd flonkerend is geweest, neemt Bloemendaal voor lief. ,,Noem het maar zakelijk. Als het maar punten oplevert. Zo was het afgelopen zaterdag tegen ODIN’59 ook.”

,,We bleven bij die 0-0 stand geduldig en dat pakte goed uit. We weten dat we aan het einde van de wedstrijd altijd nog wel iets over hebben om het gaspedaal in te drukken als dat nodig is. Dat hebben we voor op de meeste andere ploegen. Dat wapen leverde ons, weliswaar op de valreep, twee belangrijke extra punten op. Daarom is en blijft het jammer dat we eind januari bij Spakenburg verloren. Dat was niet nodig. Er ontbrak net dat tikkie geluk, want we waren daar echt niet de mindere.”

Geen overbodige luxe
Met Nieuw Zuid als thuishaven volgt Bloemendaal de prestaties van zijn oude cluppie Foreholte in de praktijk slechts ten dele. Wel is hij regelmatig terug te vinden bij wedstrijden van het tweede team op De Elsgeest waarin zijn oudere broer Sebastiaan doorgaans acteert. ,,Het eerste zie ik niet heel vaak spelen. De week is toch al druk bezet en op zondag wil ik nog wel eens de sportschool opzoeken om via krachttraining verder aan mijn fysiek te werken. Iets dat in deze competitie van 34 wedstrijden geen overbodige luxe is.”

,,Er bestaat de kans dat we als tweede op de ranglijst eindigen en toch met lege handen staan. Aan dat scenario denken we echter niet.”

Nu er nog precies tien duels te spelen zijn, liggen de kaarten daarin gunstig voor Quick Boys. De huidige tweede plek op de ranglijst biedt perspectieven. Koploper Spakenburg is nog altijd niet uit het vizier verdwenen. Bloemendaal: ,,We hebben het alleen niet meer in eigen hand als het om de titel gaat. Onze wedstrijden blijven winnen is het enige dat er opzit nu.  En dan maar afwachten hoever we komen.”

,,Het is wel belangrijk dat we in ieder geval de derde periodetitel winnen anders bestaat de kans dat we als tweede op de ranglijst eindigen en toch met lege handen staan. Aan dat scenario denken we echter niet. De club en ik ook willen naar de Tweede Divisie en daar gaan we alles aan doen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Teijsse: ,,Aan het einde van dit seizoen vertrek ik. Punt.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)