De teleurstelling bij de spelers van Foreholte droop van de gezichten af na het verlies tegen RVC’33 (0-2). Waar de Voorhouters een paar weken geleden nog kansloos onderuit gingen met 4-0 tegen de Reeuwijkers, was dat ditmaal niet het geval volgens de thuisploeg. „Dit was echt onnodig’’, riep middenvelder Marouane El Idrissi in de gang van de kleedkamers.

De ploeg van Frank Bloemheuvel had zeker in de tweede helft het betere van het spel, maar het creëren van kansen was voor Foreholte een issue. Daardoor oogde het soms een beetje mat en inspiratieloos. Daarnaast kregen de bezoekers een paar hele goede kansen in de eerste helft.

„Ik vond dat we zeker een punt verdiend hadden’’, was Bloemheuvel resoluut. „In de eerste helft ging het gelijk op. We wisten dat ze gevaarlijk waren uit spelhervattingen. Daar kwamen we een paar keer goed weg, maar onze organisatie stond telkens goed. Na de rust waren we wel beter dan voor de thee. We hadden de overhand, maar we beloonden onszelf niet. Helaas sloegen zij twee keer toe via een counter.’’

„We hebben volgens mij maar één keer een lage voorzet gegeven. Op de momenten dat het kan, doen we het niet.”

Zo kregen de Voorhouters niet waar ze recht op hadden, was de mening van Bloemheuvel. Het plan vooraf was om de ploeg uit Reeuwijk met goed veldspel en vooral lage voorzetten te bestrijden, vanwege de fysieke kracht van de bezoekers.

Plan mislukt
„Dat deden we aan het begin van de tweede helft wel goed’’, vond El Idrissi. Maar al snel na rust ging dat een stuk minder. De aanvaller had daar wel een reden voor. „We gingen te geforceerd op zoek naar een goal. We gingen op één of andere manier iets anders voetballen.”  Ook keeper Matthijs Guijt vond dat dat beter moest. „We hebben volgens mij maar één keer een lage voorzet gegeven. Op de momenten dat het kan, doen we het niet. Dat mogen we onszelf wel verwijten.’’

Foreholte wordt onder druk gezet op eigen helft

In de beginfase leek Foreholte nog niet helemaal wakker te zijn. RVC’33 kreeg in de eerste vijf minuten al twee één op één kansen. Gelukkig was Guijt wel al bij de les. De bezoekers waren veel gevaarlijk uit standaardsituaties. De Voorhoutse ploeg kon daar qua kansen niet zoveel tegenover zetten.

Via een penalty richting het einde van de eerste helft, kon Toni Arroyo zijn ploeg toch vanuit het niets op 1-0 zetten, maar hij schoot op de paal. Na rust waren de Voorhouters beter en gingen ze meer risico nemen. Dat resulteerde in twee counters van de Reeuwijkers en twee tegengoals. Het elftal van Bloemheuvel voelde zich daarmee bestolen. De grote vraag was na afloop dan ook hoe de thuisploeg dit seizoen twee keer van het Reeuwijkse team kon verliezen.

,,Het is wel lekker dat we nu even een weekje geen competitieverplichtingen hebben.’’

„Zij zetten ons bij achterballen telkens vast’’, zag Guijt vanaf zijn goal. „Het alternatief dat we hadden, werkte ook niet. Daardoor moesten we vanuit de tweede bal gaan spelen, terwijl we zeker op dit veld gewoon willen voetballen. Toch kwamen we nog redelijk vaak op hun helft, maar we hadden moeite om kansen te creëren’’, was de heldere analyse van de goalie.

‘Dubbeltje’
Foreholte kan nu even bijkomen van twee zure nederlagen tegen ROAC en RVC’33. Volgend weekend hoeven de mannen van Bloemheuvel niet aan de bak vanwege het inhaalweekend. De oud-coach van ARC zag dat het tegen RVC in ieder geval een dubbeltje op zijn kant was.

„In het voetbal is het verschil tussen goed en slecht helemaal niet zo groot. Wij missen vandaag die penalty, maar als we die scoren, is het misschien een hele andere wedstrijd. Het is wel lekker dat we nu even een weekje geen competitieverplichtingen hebben’’, sloot de oefenmeester af.

Foreholte – RVC’33 0-2 (0-0) 78. Sluijs 0-1, 90. Sluijs 0-2.

Foreholte: Guijt, Van Dam, Veenvliet, Spreeuw, Roffelsen, Bloemendaal (84. Drewes), Admiraal (75. C. Brabander), Van Vliet, El Idrissi, Arroyo, Geerlings

Foto’s: Jeannette Kloet