Katwijk-verdediger Kay Blokland viel dinsdagavond tijdens de inhaalwedstrijd tegen Jong Sparta vanwege een aantal dingen op. Zijn spel, zijn gemoedstrust en zijn verschijning na afloop. Vooral het laatstgenoemde zorgde nog wel voor vragen met het oog op voor aankomende zaterdag, als Katwijk het opneemt tegen TEC in Tiel en bij een eigen overwinning en puntverlies van Kozakken Boys zich mag kronen tot de kampioen van de Tweede Divisie. 

Als een ware strijder, met een bebloede ‘tulband’ om zijn hoofd, stapte Blokland dinsdagavond met de 2-1 zege het veld af. De centrale verdediger had een groot aandeel in de overwinning door nagenoeg foutloos te spelen. ,,Het was wel een wedstrijd voor mij. Lekker beuken en een beetje kopduels winnen. Ik ga zo die spits even uit mij broekzak halen, ik doe nu even rustig aan”, grapte de Rotterdammer.

Jaap
Zijn uiterlijke verschijning; de dikke bandage om zijn hoofd, maakte hem het spelen niet bepaald makkelijker. Een botsing met een Spartaanse schedel in de eerste helft was de oorzaak van een flinke jaap in zijn eigen hoofd. ,,Gelukkig kon ik met die bandage nog prima zien. Alleen moest ik nog best wat ballen koppen. Op intuïtie ging dat wel, maar na sommige ballen voelde je het bloed weer even over je gezicht stromen.”

Ondanks dat de van Capelle overgekomen verdediger dus flink gehavend uit de strijd kwam dinsdagavond, verwacht hij voor zaterdag geen problemen wat betreft zijn eigen deelname aan de mogelijke kampioenswedstrijd. ,,In het ziekenhuis wordt het gewoon in orde gemaakt. Gehecht denk ik. Dan moet het geen probleem zijn om te spelen. Op deze manier is het ook al gelukt, dus dat wordt weer gewoon bikkelen.”

,,Dat zal aankomende zaterdag niet anders zijn, zeker gezien hun situatie op de ranglijst.”

Vooralsnog, mits hij geen negatief medisch advies krijgt, kan Blokland zich dus gewoon gaan opmaken voor iets moois in Tiel. Al weet de bij Feyenoord opgeleide voetballer als geen ander, dat er nog niks in de competitie beslist is en de focus nog moet blijven liggen op het eigen spel en het pakken van de eigen punten. Dat verklaarde zijn relatieve gemoedsrust na afloop van de wedstrijd tegen Jong Sparta ook. Waar andere spelers al een voorzichtig feestje vierden, bleef Blokland kalm.

Herinneren
,,We moeten ons nog even volledig focussen op de aankomende twee wedstrijden. Neemt niet weg dat ik denk dat als we met dezelfde instelling spelen als we tegen dit Jong Sparta hebben gedaan, we het absoluut gaan halen.”

Voor een onderschatting om het af te maken, is de sterke mandekker niet bang, maar wel waakzaam. Zeker gezien zijn herinneringen aan de vorige wedstrijd die hij met Katwijk bij TEC speelde. ,,Normaal gesproken ben ik niet zo’n ster in het terughalen van wedstrijden, maar ik weet toevallig nog wel dat we het daar vorig jaar heel lastig hadden. We stonden daar geloof ik 1-3 voor, toen kwamen zij nog gelijk en in de laatste minuut wonnen wij met 3-4 door een penalty. Dat zegt ook wel wat over die club, zij kunnen ook blijven gaan. Dat zal aankomende zaterdag niet anders zijn, zeker gezien hun situatie op de ranglijst.”

Dat het zaterdag nog een zware kluif wordt, staat dus wel vast voor de defensieve sterkhouder van de Oranjehemden. Maar wat betreft een eventueel kampioensfeest, neemt Blokland toch maar het zekere voor het onzekere: ,,Ik heb altijd al wel veel familie en vrienden langs de kant staan. Ik moet altijd weer extra kaarten regelen. Voor zaterdag zullen het er misschien nog wat meer zijn, maar ach.. Dat maakt het alleen maar weer leuker, toch?”

Archieffoto: Aad de Winter/Bobkat

Lees ook: ‘Hajji: een knuffel uit liefde en waardering’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)