Maar liefst 8,5 jaar speelde Mike Boelee voor Ter Leede. Opeens stond hij op 7 maart in de thuiswedstrijd tegen Ajax (ama.) al niet meer in de basis en dus stapelden de geruchten zich meteen op over een eventueel vertrek van de verdediger. Een paar dagen later maakten de Sassenheimers het vertrek ook wereldkundig. Zo kwam er een abrupt einde aan de loopbaan van een speler die de derdedivisionist intussen door en door kent. „Ik ben inmiddels een halve Sassemer geworden’’, vertelt de Amsterdammer.

Daarom moet het voor de Ter Leede-fans ook apart zijn om te hebben gelezen dat de 29-jarige speler de club opeens gaat verlaten. Maar die beslissing nam Boelee niet na één nachtje slapen. Daar gingen maar liefst vier maanden over heen. 

Werkzaamheden
„Ik begrijp dat mensen het misschien raar vinden dat ik nu onverwachts vertrek’’, vertelt de verdediger. „Misschien heb ik er ook wat lang mee gewacht, maar het was ook voor mij een hele moeilijke beslissing. Maar ik heb vier maanden geleden een hele toffe aanbieding gekregen van mijn werk. Die kon ik absoluut niet laten gaan.’’

„Dat was dé kans waar ik eigenlijk de hele tijd op heb gewacht’’

De Amsterdammer werkt namelijk in de bedrijfshoreca voor de firma Cargill. Boelee is nu al werkzaam bij vier andere locaties, maar vier maanden geleden werd hem verteld dat hij zijn eigen locatie mocht opstarten op Schiphol.

„Dit is dé kans waar ik eigenlijk de hele tijd op heb gewacht. Ik mocht mijn eigen personeel aannemen en het pand inrichten zoals ik het wilde. Dit is een heel mooi moment om mezelf weer verder te ontwikkelen. Ik kon na een weekje zonder training eigenlijk al meteen merken dat ik scherper was op werk, dus dat zegt denk ik ook wel wat.’’

Na maanden van voorbereiding zou het restaurant op 30 maart haar deuren openen. Maar door de maatregelen rondom het coronavirus loopt dat voorlopig wat anders. Gelukkig voor de Amsterdammer kan de opening aan het einde van de maand nog wel gedeeltelijk doorgaan.

„Wij zijn geen publieke horeca, maar werken in opdracht van het bedrijf. Na overleg met onze opdrachtgever mogen wij voorlopig openblijven. Dit zal alleen wel voor een beperkt aantal mensen zijn, met een aangepast assortiment en minder personeel. Daarnaast zullen we natuurlijk extra focussen op hygiëne. Drie anderen vestigingen blijven zo ook draaien en één locatie moet zijn deuren nu even sluiten.’’

Hoogtepunten
Zo komt er een einde aan een speler die in die 8,5 jaar eigenlijk niet weg te denken was uit de defensie van de Sassenheimers. Het zorgde ervoor dat hij de laatste jaren ook aanvoerder was van de club uit Sassenheim. Een steunpilaar die zijn team neerzette en het ook af en toe niet schuwde om er vol in te kletsen. Boelee heeft dan ook bijna alleen maar positieve momenten beleefd met de rood-gelen. 

„Alleen de degradatie naar de Hoofdklasse was een dieptepunt’’, bevestigt de Amsterdammer. „Verder ben ik heel vaak tweede geworden en mocht ik twee keer het kampioenschap vieren. Daarnaast heb ik met veel mooie en goede spelers gespeeld. Dit is gewoon een hele warme club. Ik kijk dan ook met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Ter Leede.’’

Maar een leven zonder voetbal zal ook voor de 29-jarige routinier heel gek zijn. Daarom heeft de verdediger in ieder geval een personal trainer in de hand genomen. Zodoende kan hij wel fit blijven. 

„Ik heb weleens gekscherend gezegd: de wedstrijd kan me eigenlijk niks schelen. Als het straks maar half vijf is en ik een bacootje kan drinken’’

„Zo kan ik drie à vier keer in de week wat blijven doen. Even mijn hoofd leeghalen naast alle werkzaamheden. Stilzitten is namelijk niks voor mij. Maar vooral het gevoel van de zaterdag ga ik  missen. Ik heb weleens gekscherend gezegd: de wedstrijd kan me niks schelen. Als het straks maar half vijf is en ik een bacootje kan drinken. De gezelligheid is namelijk het leukste van het voetbal.’’

Comeback
Maar Boelee heeft tot slot ook goed nieuws voor de Sassenheimse fans. De kans is namelijk aanwezig dat hij volgend seizoen ‘gewoon’ weer terugkeert in het rood-geel. Al moet hij nog wel afwachten hoe het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt en hoe het daarna loopt met zijn eigen onderneming. 

„Ik wil mezelf namelijk wel de tijd en de ruimte geven om dit goed op te starten. Ik heb met het bestuur afgesproken dat ik contact houd om te laten weten hoe het allemaal verloopt. Mijn ambitie is om dan op zijn vroegst weer in de winterstop van het volgende seizoen aan te sluiten. Dit is hopelijk geen vaarwel, maar eerder een tot ziens.’’

Foto: Hans Schalk

Lees ook: Beleidsverandering doet Noordwijk-keeper vertrekken: „Dat begrijp ik ook’’

 

POPULAIRE BERICHTEN