Zo vroeg in het seizoen al is de derby tussen FC Rijnvogels en Ter Leede er al eentje met grote belangen. Ter Leede wil zaterdag dicht bij koploper Noordwijk blijven, terwijl op De Kooltuin de start dramatisch is te noemen. Een nieuw verlies kan wel eens een heuse crisis veroorzaken bij de formatie van Hein van Heek.

 ,,Ik snap er helemaal niets van”, zegt Ter Leede-aanvoerder Mike Boelee over de situatie bij de tegenstander. ,,Ze hebben de drie beste spitsen uit de Hoofdklasse. Aan de kwaliteit ligt het niet, misschien klikt het gewoon niet meer. Dat kan altijd.”

Tevreden
Over de start van zijn eigen ploeg is Boelee tevreden. Na zeven speelronden wordt de tweede plek bezet. Zes punten achter de ongenaakbare koploper Noordwijk. ,,Daar kunnen we wel mee leven. De eerste wedstrijd uit bij Rijsoord hadden we alleen nooit mogen verliezen. En bij Achilles Veen hadden we een punt verdiend. Dan had je nu iets dichter bij Noordwijk gestaan.”

,,Jaap is een speler met exceptionele kwaliteiten. We hebben al wel vaker tegen elkaar gestaan, maar ik weet niet meer precies hoe dat is afgelopen, haha.”

Boelee (27), die alweer zijn zevende seizoen in is gegaan op De Roodemolen, miste vier duels door een hamstringblessure, en is sinds een week weer fit. ,,Sneller dan verwacht. Normaal staat daar zeven weken voor, maar ik was er na vier alweer klaar voor. Daar was ik heel blij mee.”

Tegen Smitshoek stond hij weer in de basis. Gelijk werd er met 5-1 gewonnen. De captain was tevreden met die prestatie en zag zijn ploeg vooral in een facet beter acteren. ,,Ik vond dat wij het voetballend al prima doen. Alleen scoren ging moeizaam. Tot de zestien was het leuk, maar daarna stokte het. Afgelopen weekend tegen Smitshoek ging dat gelukkig een stuk beter met vijf goals. Daarom ga ik ook met veel vertrouwen naar De Kooltuin. Zij zitten helemaal niet in een goed vel en wij juist wel. Als we willen aanhaken, zullen we wel moeten winnen. En dat geldt ook voor hen. Het wordt dus nu al een interessant potje.”

,,We hebben het er nog een keer over gehad na de zomer en nu is het klaar. We kijken weer vooruit. Top-5 is de doelstelling en daarvoor liggen we prima op koers.”

De rechtsback komt waarschijnlijk tegenover Jaap van Duyn te staan. Dat had Boelee zelf ook al uitgevogeld. ,,Jaap is een speler met exceptionele kwaliteiten. Ik zag dat hij er in het begin van de competitie naast stond. We hebben al wel vaker tegen elkaar gestaan, maar ik weet niet meer precies hoe dat is afgelopen, haha. Ik weet niet of dat een goed of slecht teken is.”

Jonge routinier
De Amsterdammer draagt al een tijdje de aanvoerdersband. Op z’n twintigste kwam de oud-prof al richting Sassenheim. Boelee is een type van de oude stempel; niet zeuren, maar poetsen. Is de Hoofdklasse qua niveau niet iets te laag voor de oud-jeugdinternational? ,,Er zijn de afgelopen jaren wel wat gesprekken geweest, maar het is nooit concreet geworden. Ik zit hier prima op mijn plek. De waardering vanuit de club is groot”, aldus de man die kwam vanuit het betaalde voetbal en die het gehele traject doorliep vanaf de promotie naar de Hoofdklasse, de jaren in de Topklasse en weer terug. ,,Als de stap nog een keer komt, dan komt het, maar dat kan ook met Ter Leede.”

Het verhaal is bekend. Op de voorlaatste speeldag werd voor de zomer een zeker lijkend kampioenschap verspeeld. Toch is dat geen issue meer, verzekert Boelee. ,,We hebben het er nog een keer over gehad na de zomer en nu is het klaar. We kijken weer vooruit. Top-5 is de doelstelling en daarvoor liggen we prima op koers. Er zijn wat jongens weggegaan, maar met Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen en Ronnie Verplancke is er ook veel ervaring bij en terug gekomen. Ook Noordwijk gaat nog wel een dipje krijgen en dan moeten we zorgen dat we erbij staan en kunnen toeslaan.”

Foto’s: Hans Schalk

Morgenochtend volgt deel twee met FC Rijnvogels-aanvaller Jaap van Duyn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude