Op de Roodemolen wist Ter Leede de traditioneel moeilijke wedstrijd tegen Zwaluwen te winnen. De ploeg van Henk Wisman kwam net als vorige week terug van een achterstand. Jeffrey Bok was wederom belangrijk voor de Sassenheimers met een assist en een goal. ,,Dit is wel de kracht van ons team”, zei de hoofdpersoon zelf. 

,,We hebben het eigenlijk altijd lastig tegen Zwaluwen. We begonnen heel goed en kwamen zelfs op voorsprong door een goal van Ian (van Otterlo red.), maar daarna gingen we ineens achteruit lopen. Uiteindelijk maakten zij nog voor de rust de gelijkmaker en kregen we erna zelfs de 1-2 om de oren door een fout van onze keeper.”

Ian van Otterlo op weg naar de openingstreffer

,,Ik denk dat we er alles aan hebben  om het om te draaien en gelukkig gebeurde dat ook. Het is dan wel lekker als je dan zelf de 2-2 maakt en dat je belangrijk bent bij de 3-2. Het gaat tot nog toe wel oké, maar zowel persoonlijk en als team kan het nog beter.”

Halverwege een status quo
De Sassenheimers begonnen de wedstrijd in ieder geval voortvarend. Na een goede combinatie tussen Jesse Dingjan en Ronnie Verplancke was het uiteindelijk Ian van Otterlo die raak schoot: 1-0. Ter Leede ging op zoek naar een tweede treffer, maar kreeg uiteindelijk zelf een doelpunt tegen.

Ricardo Merrelaar – die vorig seizoen ook al tegen Ter Leede scoorde – kon de bal op de borst controleren en fraai raak schieten: 1-1. Wisman en zijn mannen gingen met een gelijke stand rusten, maar gaven na de thee een knullige goal weg.

,,Ik wil het team helpen door zoveel mogelijk assists te geven en doelpunten te maken.”

Uit een vrije trap van de bezoekers ging Ter Leede-doelman Laszlo Sandor niet vrijuit. Hij miste de bal totaal. Jesper Gudde, de zoon van Eric Gudde (aftredend algemeen directeur van Feyenoord), was de doelpuntenmaker en schoot zijn ploeg op voorsprong: 1-2.

Kraaijvanger neemt voortouw
,,Je kon daarna zien dat wij een team zijn. We hebben veel goede voetballers, maar kunnen ook als een ploeg voor elkaar werken. We toonden echt vechtlust. Stefan (Kraaijvanger) was iemand die daarin het voortouw nam. Hij is erg belangrijk voor het team, natuurlijk vandaag helemaal met zijn doelpunt. Niet alleen hij is met zijn medespelers bezig, eigenlijk doet iedereen dat wel.”

De rood-gelen gingen op zoek naar de gelijkmaker en maakten die op prachtige wijze. Na een crosspass van Kraaijvanger kon Bok een actie aangaan. De buitenspeler vond ruimte voor een schot en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-2. De aanvaller tekende zodoende voor zijn derde treffer van het seizoen.

Stijlvolle actie van Marc de Kruijs

,,We kregen door de gelijkmaker natuurlijk vertrouwen en wilden winnen. Je zag aan Zwaluwen echt dat ze voor een gelijkspel gingen, maar daar namen wij geen genoegen mee. Dan is het natuurlijk lekker dat je belangrijk bent bij de 3-2. Qua scorend vermogen en assists gaat het dit seizoen wel lekker, maar mijn spel moet nog beter.”

De ontlading
Wisman en zijn mannen gingen op zoek naar de voorsprong en vonden die uiteindelijk door een slim genomen standaardsituatie. Bok nam de bal kort en kreeg ‘m snel terug van Van Otterlo. De linkspoot gaf het leer voor en vond het hoofd van Kraaijvanger. De verdediger knikte zijn ploeg op voorsprong en maakte zijn eerste goal in het shirt van Ter Leede. De opluchting op de Roodemolen was groot.

Ter Leede – Zwaluwen 3-2 (1-1). 7. Van Otterloo 1-0, 28. Merrelaar 1-1, 48. Gudde 1-2, 82. Bok 2-2, 89. Kraaijvanger 3-2.

Ter Leede: Sandor, Van der Lans (46. Robertson), Kraaijvanger, Zandbergen, Mouchih, Verplancke, Zwetsloot (46. Sali), Bok, Van Otterloo, De Kruijs (71. Van Veen), Dingjan.

Foto’s: Hans Schalk/ HP ProSport Pics


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude