Mitchel Bolck begon afgelopen weekend aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De verdediger trad met zijn nieuwe club VVSB op sportpark De Roodemolen aan voor zijn eerste (oefen-)wedstrijd in het paarsgele tenue. Zijn optreden bleef, net zoals dat voor zijn overige teamgenoten gold, beperkt tot 45 minuten. Daarmee is de kop eraf voor de deze zomer van vv Katwijk overgekomen Bolck die op De Boekhorst er wel in wil slagen wat hem op De Krom niet lukte: een basisplek veroveren in het elftal.

Voor de pas 22-jarige Mitchel Bolck is VVSB alweer de derde club in evenzovele seizoenen. Na zijn vertrek bij profclub Almere City FC belandde de voetballer bij ADO’20 uit Heemskerk, waarna Katwijk hem een jaar later wegplukte van sportpark De Vlotter. ,,Tja, bij Katwijk is het niet geworden wat ik er me van voorgesteld had. Uiteindelijk kwam ik tot slechts vijf wedstrijden in het eerste team. In de allereerste wedstrijd tegen GVVV had ik nog een basisplaats, maar die raakte ik daarna meteen kwijt. Dick Schreuder koos voor een andere opstelling en daarmee was ik de klos. Ik kon me troosten met het feit dat er bij Katwijk niet de minste spelers rondlopen, maar blij was ik er natuurlijk niet mee.”

Mijn weggetje vinden
Dat leidde ertoe dat Mitchel Bolck begin februari bekend maakte over te stappen naar VVSB. Daar wil hij revanche nemen op zichzelf en bewijzen dat hij wel degelijk meekan op het hoogste amateurniveau. De nieuwe omgeving waar Bolck op 6 juni j.l. binnenstapte toen de VVSB-selectie startte met het eerste gedeelte van de voorbereiding is de verdediger goed bevallen. ,,Het is natuurlijk altijd even wennen, maar een kleedkamer blijft een kleedkamer”, klinkt Bolck nuchter.

,,Wat me wel opvalt is dat bij Katwijk alles iets groter is. Het gaat er net iets professioneler aan toe. VVSB is meer een dorpsclub en dat heeft zeker zijn charmes. Bij Katwijk is er altijd druk en dat is hier gewoon minder. Maar als je kijkt naar de prestaties die VVSB, met name de afgelopen jaren, heeft geleverd is dat dus absoluut geen nadeel. Ik denk dat je deze club goed kunt vergelijken met ADO’20. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier mijn weggetje ga vinden.”

Vertrouwen
Dat doet Mitchel Bolck natuurlijk het liefst als basisspeler. De verdediger die zowel als rechter- vleugelverdediger als centraal kan spelen leed tijdens zijn debuut een 2-0 nederlaag bij Ter Leede. Een resultaat dat hem geenszins verontrust. ,,Het was voor en na de rust een mix van nieuwelingen en spelers die hier vaak al jarenlang spelen. Dat is nadat we de eerste week van de voorbereiding achter de rug hadden, altijd even wennen. Toch dient er snel naar een basisteam toegewerkt te worden. Op 13 augustus a.s. begint de competitie al en dan zullen we er echt moeten staan. Het is aan mij om het vertrouwen van de trainer te winnen. Het zal na een korte zomerstop zwaar worden. We spelen maar liefst 34 wedstrijden. Heel pittig allemaal. Daar zitten er straks ook twee bij tegen Katwijk en reken maar dat ik dan graag van de partij wil zijn.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)