Eindelijk! Eindelijk beginnen de Eerste, Tweede en Derde Klasse ook dit weekend. Een beter woord konden we niet verzinnen voor ons gevoel. De Tweede Divisie lijkt al halverwege, terwijl Valken ’68, Van Nispen en Kagia nog op hun eerste aftrap wachten van het nieuwe seizoen.

In de week dat alle verenigingen weer tegen een bal aan trappen staat er in de Hoofdklasse een ‘Bollenderby’ op het programma. Ter Leede ontvangt Noordwijk op sportpark De Roodemolen. Het wordt de 39e keer dat beide elftallen elkaar treffen. In de afgelopen vier jaar won Noordwijk vijf keer en Ter Leede drie keer. Geen van deze edities eindigde in een gelijkspel.

Een jaar geleden won Noordwijk met 0-1 bij Ter Leede Brayen Bröcker werd een kwartier voor tijd de matchwinner met de enige goal van de wedstrijd: 0-1. In maart van dit jaar pakte Ter Leede de volle buit op Sportpark Duinwetering. Melvin van Stijn zorgde vlak voor tijd voor de winnende: 2-3. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Sassenheim.

‘Iedereen is benieuwd naar het ‘nieuwe’ Valken ’68’.

In diezelfde klasse krijgt FC Rijnvogels, Achilles Veen op bezoek. Deze ploegen kennen niet zo’n rijke historie tegen elkaar als dat Ter Leede en Noordwijk hebben. Sterker nog, de beide ploegen kwamen elkaar op De Kooltuin pas één keer tegen. En aan die wedstrijd beleven de Katwijkers weinig plezier.

Vijf seizoenen geleden was dit een duel in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg uit Veen won toen met 0-2. Beide ploegen werden van te voren betiteld als titelkandidaten. Een huidige blik op de ranglijst wijst uit dat ze die status nog geen eer aan doen. Achilles Veen stat zevende met vier punten uit drie duels, FC Rijnvogels twaalfde met twee punten uit vier duels.

Iedereen is benieuwd naar het ‘nieuwe’ Valken ’68. Met onder andere Niels Hogewoning en Jaap van der Plas heeft Valken ontzettend veel ervaring binnen gehaald. Heren die bij respectievelijk Rijnsburgse Boys en Quick Boys hun sporen hebben verdiend.

Honselersdijk – Valken ’68 eindigde vorig jaar in een overwinning voor de Valkenburgers

Valken begint de competitie tegen Honselersdijk. Tegen die ploeg werd vorig jaar de eerste driepunter gepakt door de ploeg van Arie van Duijn. Daarvoor hadden de Valkenburgers al verloren tegen RCL en HSV’10. Zo’n valse start wensen ze in Valkenburg niet nog een keer mee te maken. Honselersdijk werd in de Districtsbeker uitgeschakeld in een poule met Westlandia, Velo en GDA.

In de Derde Divisie opent Kagia met een uitwedstrijd tegen FC Oudewater. De ploeg van Anton Wijsman zal blij zijn om gewoon weer in West II te acteren. Vorig jaar speelde het in zo’n rare competitie waarin ‘bier-elftallen’ meer regelmaat dan uitzondering was. Daarnaast speelde er twaalf elftallen in de Derde Klasse West I, waardoor Kagia af en toe weekenden vrij was.

‘Jongens als Marijn de Kok, Jon-Joost Cornelissens en Jeffrey Koemans voetballen nu in De Zilk maar doorliepen jeugdelftallen van profclubs’.

Nu het elftal uit Lisserbroek ‘gewoon’ weer in West II acteert, zullen ze meer tegen ‘het Leidse’ voetballen komen ze onder andere het Zilkse Van Nispen tegen. Fusieclub Oudewater is slechts één jaartje oud. In dat jaar werd het gelijk kampioen in de Vierde Klasse. FC Oudewater is een fusie van ussen OVS Oudewater en VV UNIO die beiden te kampen hadden met een terugloop in de jeugd.

Jeugdopleiding
In dezelfde competitie begint Van Nispen thuis tegen LSVV’70. Twee vriendenteams tegen elkaar. Al sinds jaar en dag is LSVV’70 een cultclub in Leiden. De ploeg herbergt nog een paar spelers die hun voetsporen hebben verdiend in de Bollenstreek. Onder andere Jos van Beuningen (Quick Boys) en Dammes Waasdorp (o.a. VVSB, FC Lisse en Ter Leede) spelen nu bij de Leidse studentenclub. Tip: volg hun twitter-pagina. Kijk zelf maar.

Ook Van Nispen heeft een vriendenelftal. Jongens als Marijn de Kok, Jon-Joost Cornelissens en Jeffrey Koemans voetballen nu in De Zilk maar doorliepen jeugdelftallen van profclubs. De Kok speelde bij FC Volendam, Cornelissens en Koemans liepen rond op Varkenoord bij Feyenoord.

Foto Ter Leede – Noordwijk: Ron van der Linden
Foto Valken ’68: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom