De finale van de nacompetitie moet een soort Quick Boys – Noordwijk 2.0 worden. Dat blijkt uit de woorden van bestuurslid communicatie van Quick Boys Leo Schaap. De wedstrijd in april om de titel in de Derde Divisie werd een voetbalfeest in Katwijk, met toen een prachtige afloop voor de blauw-witten. Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur hoopt Schaap op een herhaling tegen VVSB.

,,Als ik heel eerlijk ben, hoop ik zelfs nog wel op iets meer dan die pot tegen Noordwijk”, rekent Schaap uit. ,,Alle elftallen van de club zijn uitgevoetbald, bijna alle clubs in de omgeving ook. Daarnaast schat ik de achterban van VVSB nog iets groter in dan die van vv Noordwijk. Als ik een gok moet doen, verwacht ik vijfduizend man op Nieuw Zuid. Het wordt bomvol.”

Actiedag
Voor de Katwijkse voetbalclub is het treffen met de Noordwijkerhouters niet alleen het slotstuk van de lange competitie, ook moet de wedstrijd het einde vormen van een hele dag volk op Nieuw Zuid. Vanaf ’s ochtends vroeg start het ING-jeugdtoernooi en verwacht de club twaalfhonderd kinderen op de voetbalvelden.

,,Hopelijk gaan we door tot de late, late, echt late uurtjes.”

Ook heeft de club zaterdag een actiedag georganiseerd vanwege het 100-jarig bestaan van de club in 2020. Er staan viskramen, stands waar er bloemen worden verkocht, terrasjes voor koffie en lekkernijen. Na de wedstrijd om 17.00 uur wordt er muziek verzorgd en zal de club de ‘Speler van het Jaar’ bekendmaken.

,,We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt”, lacht Schaap. ,,Er gingen al wat stemmen op rondom de club of we alle activiteiten wel door moesten laten gaan. Maar laten we eerlijk zijn, zo vaak zijn er niet zulke grote toernooien voor de jeugd. Dus we gaan gewoon door. We hebben een noodscenario opgesteld en gaan er gewoon een mooie, lange dag van maken. Hopelijk gaan we door tot de late, late, echt late uurtjes.”

Boarding
Daarmee doelt het bestuurslid op een positief einde van de dag wanneer Quick Boys zich heeft weten te plaatsen voor de Tweede Divisie ten koste van VVSB. ,,Ik was donderdagavond nog even op Nieuw Zuid. Je voelt de spanning door de hele club. We zijn niet eerder zo dichtbij geweest. We spelen thuis, op een vol Nieuw Zuid en beginnen eigenlijk op 0-0.”

,,Ik heb alleen wel tegen ze gezegd: ‘het maakt niet uit hoe ver jullie komen, om 15:00 uur gaan we naar Katwijk rijden.’ Dat begrepen ze wel.”

Lukt het niet? Dan liggen ook alle scenario’s klaar. De selectie is op orde voor volgend seizoen en de veiligheid rondom het duel gegarandeerd. ,,Afgelopen woensdag is ook alles prima gegaan. Het was een hele sfeervolle avond en ook alle zaken rond de wedstrijd waren perfect geregeld. Het werd nog even spannend met het omvallen van de boarding.”

Voor Schaap zelf kan het niet snel genoeg zaterdag 17:00 uur zijn. ,,Nou, ik ga eerst met mijn twee zoons naar voetbaltoernooien in Rotterdam. Ik heb alleen wel tegen ze gezegd: ‘het maakt niet uit hoe ver jullie komen, om 15:00 uur gaan we naar Katwijk rijden.’ Dat begrepen ze wel.”

Nog geen kaartje? Klik op deze link.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Bloemendaal: veldheer op geliefde ‘nieuwe’ positie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)