Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering drie is Mark van den Boogaart (Rijnsburgse Boys) aan de beurt. ,,Ik moest gelijk aan Kevin Winter denken.”

Bij absentie van Danny van der Vijver draagt middenvelder Van den Boogaart zeker tot na de winterstop de aanvoerdersband van de Uien. Niet geheel toevallig heeft de Rotterdammer gekozen voor de speler van wij hij de band overnam. Winter verhuisde naar FC Lisse en dus lag de weg vrij voor Van den Boogaart om z’n oude teamgenoot te eren met deze vermelding.

,,Ik had al snel besloten dat het Kevin moest worden. Hij is een klassevoetballer. Maar dat ziet iedereen wel die hem ooit heeft zien spelen. Daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben. Wat dat betreft zal mijn keuze geen verrassing zijn.”

Heel goed

Van den Boogaart motiveert zijn beslissing ,,Ik heb twee jaar met Kevin mogen voetballen en dan zie je pas echt goed hoe iemand werkelijk voetbalt. Daarom heb ik iemand gekozen waarmee ik zelf heb gespeeld en bovendien is het iemand uit de streek.”

Volgens de oud-Feyenoorder ontstijgt Winter het niveau van de gemiddelde voetballer op hoog niveau. ,,Hij kan dingen die niet veel spelers kunnen. Hij is bijvoorbeeld heel rustig aan de bal, straalt rust uit en trekt het spel naar zich toe. Daarbij heeft hij een hele goede pass en een perfect inzicht. Kevin is een leider.”

Grote waarde

Van den Boogaart zegt dat hij niet van het ophemelen van voetballers is, maar gunt Winter deze eer. Toch heeft hij ook een kritisch puntje. ,,Kevin is nu niet meer zo goed als een paar jaar geleden. Dat weet hij zelf ook wel, maar ook vorig jaar was hij nog van grote waarde voor ons.”

De middenvelder stelt dat er meerdere jongens van het kaliber Winter in de Topklasse spelen. ,,Ook in de omgeving Rotterdam en elders in Nederland lopen jongens van dat niveau rond, alleen die ga ik nog tegenkomen dit jaar. Die wil ik niet wijzer maken dan ze al zijn.”

Tekst; Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen