Z’n curriculum vitae is misschien groter dan z’n schoenmaat. Maar het deert de 23-jarige rechtsback Chima Bosman niet zo veel. ,,Ik ben een avonturier”, zegt hij aan de telefoon, als z’n nieuwe transfer wordt besproken. De Amsterdammer tekende ruim een week geleden een contract in Noordwijkerhout. Daar mag de huidige verdediger van Quick Boys de strijd aangaan met Richelo Fecunda op de rechtsbackpositie.

Alleen al die uitdaging toont de vastberadenheid en misschien ook wel ‘de ballen’ die de verdediger heeft om bij de huidige tweededivisionist te tekenen. Eerder dit seizoen kwam hij er niet uit met Quick Boys. De club waar hij nu juist na een moeizaam jaar z’n rust en een basisplek gevonden heeft.

Overhoop
,,Er is veel gebeurd”, herinnert Bosman zich. Waar het seizoen langzaam z’n apotheose kent in de Derde Divisie en Quick Boys momenteel onverstoorbaar lijkt, zo rustig was het afgelopen winter niet. Z’n teammaatjes uit dezelfde stad Kay Tejan en Kelvin Maynard lagen kortstondig overhoop in Katwijk. Tejan werd een duel intern geschorst. Maynard is momenteel helemaal niet meer terug te vinden in de basis bij de Katwijkers. Beide heren vertrekken overigens ook na dit seizoen. Tejan naar Kozakken Boys, Maynard naar Alphense Boys.

,,Op persoonlijk vlak heb ik dit seizoen ook veel geleerd. Maar het mooie van alles is, is dat we nog steeds kans maken op een titel. Dit is het tweede volle jaar dat ik in een eerste elftal speel, daarvoor speelde ik nog bij de beloften. En voor de tweede keer op rij kan ik met een ploeg kampioen worden.” Met de amateurs van Ajax werd Bosman vorig jaar geen kampioen, maar promoveerde hij uiteindelijk wel via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

,,Ik ben niet vies van een uitdaging.”

Na z’n tijd in de beloften en mislukte stages in Engeland wil de voetballer nu z’n kans weer grijpen in de top van het amateurvoetbal. ,,Het was ook mijn doel om vanuit de Derde Divisie in de Tweede Divisie terecht te komen. Het klinkt misschien gek, maar als jeugdspeler voor die camera komen van FOX Sports. Je wil het eerste bereiken en dan is dat een soort van doel voor je.”

,,Toen ik bij Roda JC speelde, wilde ik dat graag halen. Maar nu is de Tweede Divisie ook op tv. Nu is het weer iets om naartoe te werken. Het is toch mooi om eigen wedstrijdbeelden terug te kunnen zien? Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet leuk vind.”

Uitdaging
Bosman zegt het met een glimlach en een bravoure die hem tekent. Toen VVSB hem benaderde en hij op gesprek ging, wist hij heus wel wat hem te wachten stond. Met Fecunda als toekomstig concurrent heeft hij uitgerekend de VVSB’er, na Danny Bakker, met de meeste minuten achter z’n naam in het huidige seizoen voor zich.

,,Ik ben niet vies van een uitdaging”, capituleert Bosman. ,,Daarnaast kan ik op meerdere plekken in de verdediging uit de voeten. Ook centraal of zelfs nog linksback. VVSB heeft zelf als club een goede indruk op mij achtergelaten. De gesprekken die ik heb gehad, voelden goed.”

,,Het is ook leuk om weer met Eric Meijers te gaan werken. Ik heb nog even stage gelopen bij Achilles ’29, toen Meijers daar nog de coach was. Toen heb ik zowel rechtsback als centraal gespeeld. Hij weet dus wat ik kan. Ik vond het op dat moment een fijne trainer. Ik kwam er verder niet uit met de club, dus daarom is dat uiteindelijk niks geworden.”

,,Ik houd wel van een avontuur. Deze transfer naar VVSB past daar ook weer bij.”

Z’n overigens lange cv dat hem van de jeugd bij Swift en AFC langs PSV, NEC, Roda JC, twee stages Engelse clubs, een stage bij Achilles ’29 via Ajax (ama.) uiteindelijk naar Quick Boys leidde, spreekt misschien ook wel wat tegen hem. De status als ‘cluphopper’ is hem niet onbekend.

Titelstrijd
,,Zo probeer ik zelf niet te denken. Ik kan mezelf ook gewoon prima aanpassen bij een nieuwe vereniging. Ik houd wel van een avontuur. Deze transfer naar VVSB past daar ook weer bij. Ik vind het niet erg om iets nieuws aan te gaan.”

Voor het zover is wil Bosman eerst komende zaterdag vlammen met zijn Quick Boys tegen Noordwijk. De titelstrijd in de Derde Divisie barst straks op Nieuw Zuid in alle hevigheid los met nog vijf wedstrijden te gaan en vijf punten verschil tussen de Katwijkers en de Noordwijkers. ,,Dit was een heel uitdagend seizoen. Maar ik sta nu in de basis. Nu moeten we vechten voor de titel. Zaterdag is echt de wedstrijd van het jaar. Vorig jaar ben ik met Ajax (ama.) gepromoveerd. Dat wil ik nu weer met Quick Boys.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Mouchih: stille kracht met enorme mentaliteit’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels