Het tweeluik tussen Quick Boys en VVSB had niks te maken met de afgeketste transfer van Chima Bosman van Katwijk naar Noordwijkerhout. Nog voordat de twee ploegen uit de Bollenstreek elkaar troffen in de finale van de nacompetitie had de rechtsback van Quick Boys al aangegeven bij VVSB toch van gedachten te zijn veranderd. De twee clubs besloten om het nieuws pas na de play-offs naar buiten te brengen, ongeacht het eindresultaat.

Het uiteindelijk afketsen van de overgang van Bosman naar VVSB kwam wel als een verrassing. De Amsterdammer had in een eerder interview nog uitgesproken een ‘avonturier’ te zijn. Die uitspraken staat hij nog steeds achter, alleen geven ze in praktijk een heel ander beeld.

,,Oh, dan ben ik nog steeds hoor”, reageert Bosman gevat op z’n vorige opmerkingen. ,,Als ik alsnog naar VVSB was gegaan, had ik met een positieve mindset naar Noordwijkerhout vertrokken. Maar ik kreeg de keuze om toch te blijven. Waarom zou ik dat niet doen? Ik zit echt goed op mijn plek bij Quick Boys en heb hier mijn rust gevonden.”

Langer blijven
Het labeltje ‘avonturier’ verkreeg de vleugelverdediger zelf vanwege z’n vrij uitgebreide curriculum vitae. Bosman voetbalde in de afgelopen jaren vaak maar één seizoen bij clubs als Ajax (ama.) en in de jeugdopleiding van Roda JC. Ook liep de rechtsback nog stage in Engeland.

,,Toen mij het gevoel bekroop toch te willen blijven, heb ik VVSB op de hoogte gesteld. Daarna hebben de twee clubs het verder met elkaar uitgesproken.”

,,Daarvoor heb ik in de jeugd bij NEC drie seizoenen gespeeld en twee seizoenen bij PSV. Ik denk dat het goed is om nu ook weer even wat langer te blijven bij één club. Toen mij het gevoel bekroop toch te willen blijven, heb ik VVSB op de hoogte gesteld. Daarna hebben de twee clubs het verder met elkaar uitgesproken. Dat is allemaal in goede harmonie gegaan.”

Z’n gevoel om toch in Katwijk te blijven, werd mede ingegeven door het feit dat hij na de winterstop amper nog een duel miste. Sterker nog, de verdediger stond aan het einde van het seizoen op nummer acht op het lijstje van spelers met de meeste speelminuten bij Quick Boys. Enkel Paul van der Helm, Jeffrey Ket, Joey Ravensbergen, Jesse van Nieuwkerk, Kay Tejan, Dennis Kaars en Mohamad Mahmoed speelden vaker in het blauw-witte shirt het afgelopen seizoen.

Gok
,,Oh, echt? Dat lijstje kende ik niet. Maar het zegt wel genoeg. Die speelminuten zijn goed voor je eigen vertrouwen. Ook vanuit Quick Boys kreeg ik geluiden dat ze me toch wilden houden. Toen heb ik, voordat we tegen VVSB zouden spelen in de nacompetitie, het aangegeven in Noordwijkerhout. De twee clubs vonden het wel zo netjes om het na de nacompetitie pas bekend te maken. Ook moesten er nog wat dingetjes worden geregeld.”

Op sportief gebied was het een gok om te blijven in Katwijk. Bosman had al eerder geroepen graag zichzelf te willen bewijzen op het niveau van de Tweede Divisie. Z’n gok viel uiteindelijk goed uit. Met zijn huidige club elimineerde hij VVSB in de play-offs, waardoor hij nu met Quick Boys in de Tweede Divisie speelt.

,,Die vakantie en rust was belangrijk, maar van mij mag alles nu wel weer beginnen.”

,,Na de play-offs ben ik vrij snel op vakantie gegaan naar Mexico. Daar was ik echt aan toe na al die intensieve potjes van de laatste weken. Maar ook om even na te genieten van alles wat we met Quick Boys hebben gehaald en om de laatste weken met de wedstrijden en de keuze om in Katwijk te blijven op een rijtje te zetten.”

Tweede Divisie
Z’n vakantie is ook fysiek belangrijk geweest. Op 20 juli begint het nieuwe seizoen alweer voor Quick Boys. Amper zes weken nadat de ploeg zich plaatste voor de Tweede Divisie. ,,En eigenlijk heb ik er alweer onwijs veel zin in. Als je op zaterdag niet hoeft te voetballen, mis je het toch gelijk. Die vakantie en rust was belangrijk, maar van mij mag alles nu wel weer beginnen.”

,,We gaan onze stinkende best doen komend jaar. Ik denk graag positief. We hebben een leuk team, met een paar nieuwe gasten. Hoe we er precies voorstaan in de Tweede Divisie vind ik moeilijk om in te schatten. Maar toen ik maandag het programma in de whatsappgroep van de selectie langs zag komen, kreeg ik er gelijk zin in. Het zijn schitterende potjes tegen AFC, Jong Sparta, Jong Volendam en gelijk al in de eerste competitieronde tegen Noordwijk. En natuurlijk 21 september tegen Katwijk.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Jeugdinterlands op sportpark van Quick Boys’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)