De 1-7 overwinning van VVSB op ONS Sneek in de Derde Divisie was niet alleen goed nieuws voor alle Noordwijkerhoutse volgers. Ook aanvaller Yannick Bouw kende een heerlijke middag in Friesland. Eindelijk. De voetballer die deze zomer overkwam van Eemdijk en daar de grote man was, moest een stapje terugdoen qua speelminuten in Noordwijkerhout. Zaterdag stapte hij uit de anonimiteit van de VVSB-bank. De 22-jarige voetballer scoorde drie keer.

Het werd oprecht een ‘walk in the park’ voor VVSB in Sneek. De ruime overwinning had zelfs nog veel groter kunnen worden, vond Bouw. ,,Het had ook 0-10 kunnen worden. We walsten over ONS Sneek heen”, had hij gezien. ,,Vorig jaar heb ik met Eemdijk ook tegen ONS Sneek gevoetbald, toen vond ik ze echt wel wat beter. Aan de andere kant heeft Ter Leede hier ook gelijkgespeeld en DVS’33 nipt gewonnen. We speelden zelf ook gewoon goed. We begonnen sterk.”

Verrassende basis
Dat leidde na acht minuten al tot de openingsgoal van Felitciano Zschusschen, die inmiddels aardig op schot is voor VVSB. Met die treffer maakte hij z’n zevende van het seizoen. Nog voor rust zou de nieuwkomer ook z’n achtste maken voor de Noordwijkerhouters. In de tussentijd had Bouw z’n eerste competitietreffer al laten noteren.

,,Dit was mijn kans om mij te laten zien. Volgens mij is dat aardig gelukt.”

De basisopstelling, met daarin bijvoorbeeld ook Loyd van der Wilden en Tom Kok, baarde opzien. Zo bleven Lulinho Martins en Richelo Fecunda op de bank en miste VVSB ook Frans van Niel op de ’10-positie’. Die plek werd nu ingevuld door Bouw, die uiteindelijk met drie treffers z’n kans pakte in Sneek. De andere Noordwijkerhoutse goals kwamen op naam van Van der Wilden en jeugdproduct Wout Heemskerk.

Fitste jongens
,,Er waren deze week nogal wat blessures. De trainer zei: ‘de fitste jongens, die spelen’. Daar behoorde ik tussen. Dit was mijn kans om mij te laten zien. Volgens mij is dat aardig gelukt. Ik ben benieuwd wat de trainer nu in de komende wedstrijden gaat doen. Het had persoonlijk voor mij niet beter kunnen verlopen. Dit was mijn tweede keer in de basis bij VVSB. Ik maakte drie goals en gaf een assist.”

Yannick Bouw bij z’n komst naar VVSB

De 22-jarige aanvaller had de pech dat hij de afgelopen weken moest concurreren met Zschusschen in de spits of Van Niel, net achter de spitsen. De eerstgenoemde liet met zes treffers de afgelopen weken z’n goede vorm al zien en Van Niel is de aanvoerder van de ploeg.

,,Daarvoor ben ik niet naar VVSB gekomen, natuurlijk”

De plek op bank was een hard gelach voor de spits die bij Eemdijk nog de grote man was met zestien goals in één seizoen. ,,Nu ben ik niet per se een pure spits hoor. Ik kan ook achter de spitsen spelen. Dat vind ik eigenlijk ook wel fijn. Ik hoop dat ik dat vanaf nu elke week kan laten zien.”

Biertje
Z’n reserveplek had ook best aan hem geknaagd de laatste weken. ,,Daarvoor ben ik niet naar VVSB gekomen, natuurlijk”, vertelde de aanvaller na afloop van de overwinning eerlijk. ,,Ik vond het ook best lastig, dat ik niet veel speelde. Ik weet wat ik kan, dat wil ik laten zien. Ik ga er alles aan doen om nu te blijven spelen. Al had ik liever gezien, dat ik die kans iets eerder had gehad. Maar goed, voor nu is het lekker. Tijd om even een biertje te drinken”, sloot Bouw zaterdagavond met een dikke glimlach af.

ONS Sneek – VVSB 1-7 (0-3) 8. Zschusschen 0-1, 32. Bouw 0-2, 39. Zschusschen 0-3, 54. Bouw 0-4, 64. Bouw 0-5, 72. Van der Wilden 0-6, 74. Heemskerk 0-7, 80. Van Lingen 1-7.

VVSB: Valk, Kok, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen, Vijlbrief, Evers, De Rijk (67. Knapp), Bouw, Zschusschen (67. Heemskerk), Van der Wilden (76. El Osrouti)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Te vaak ‘net niet’ voor FC Lisse tegen effectief Ter Leede’

Samenvatting ONS Sneek – VVSB (Beelden: Sport Noord)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude