FC Rijnvogels neemt na dit seizoen afscheid van een speler die op dit moment het langste actief is in het eerste elftal. Al sinds 2012 speelt Pieter van der Breggen in Katwijk. De middenvelder, woonachtig in Bergschenhoek, heeft bijna alles meegemaakt in de periode van bijna zes seizoenen: twee promoties en de degradatie van de Derde Divisie naar de Hoofdklasse. ,,Het is mooi geweest”, concludeert de 28-jarige vice-aanvoerder.

,,Ik heb natuurlijk nog één seizoen bij Voorschoten ’97 gespeeld, ook onder Hein van Heek. Dus ik reis al een hele tijd op en neer naar deze regio. Met mijn nieuwe baan als planner recruitment bij NL Jobs in Maasdijk valt het eigenlijk moeilijk te combineren. Ik werk nu van 9 tot 5 en sta daardoor vaak in de file ’s ochtends en ’s avonds. Dan is het altijd haasten. Bij mijn vorige baan, toen ik werkte voor de familiebakkerij van mijn ouders, kon ik vaak eerder naar huis om daar verder te werken. Dat gaat nu niet meer.”

Vrouw
Om die reden zoekt Van der Breggen het dichter bij huis. Met zijn oude club CVV Berkel, dat uitkomt in de Tweede Klasse D op zaterdag, zijn al gesprekken geweest. ,,Ja, daar heb ik vanaf jongs af aan gespeeld tot aan mijn overstap naar Voorschoten. Op dit moment spelen er nog vrienden van mij in het eerste en een aantal jongens die ik vroeger training heb gegeven. Verder speelt mijn vrouw bij Berkel en ben ik in de afgelopen jaren af en toe als begeleider mee geweest met jeugdkampen. Dus ik heb nog genoeg contacten daar. Eigenlijk is er ieder seizoen contact geweest.”

,,Bas Mourits en ik kwamen toen binnen en we werden als vreemdelingen gezien.”

Toch vindt de ervaren middenvelder het misschien nog te vroeg voor een stap terug naar de Tweede Klasse. ,,Ik twijfel nog. Het ligt eraan of er nog een club uit de buurt komt die hoger speelt. Een club uit de lagere regionen van de Hoofdklasse? We gaan het wel zien. Op dit moment voel ik me nog goed genoeg om mee te komen op een hoger niveau. Ik voel me fit en speel iedere week. Als er niets komt, is het ook niet erg. Dan speel ik volgend seizoen lekker bij m’n oude cluppie.”

Katwijkse liedjes
Van der Breggen kijkt met een goed gevoel terug op zijn Katwijkse periode. De promotie naar de Derde Divisie blijft voor hem het meest memorabel. ,,Toen zat echt alles mee. Geweldig om mee te maken en dan het seizoen erop op zo’n hoog niveau te spelen met zoveel ambiance bij zoveel clubs. De degradatie was natuurlijk minder, maar ik vergeet de periode in de Eerste Klasse ook niet. Dat we toen kampioen werden met voornamelijk jongens uit de buurt.”

Hij herinnert zich de selectie van FC Rijnvogels met weinig spelers van buitenaf. ,,Bas Mourits en ik kwamen toen binnen en we werden als vreemdelingen gezien. In het begin werd ik ‘buitenlander’ genoemd. Jeroen van Katwijk kwam Katwijkse liedjes zingen in de kleedkamer na afloop van een wedstrijd.”

,,In de loop van de jaren is dat allemaal veranderd. Veel jongens zijn van buitenaf gekomen en dat botste ook wel een beetje. Er waren wat ‘cultuurverschillen’ tussen de jongens uit de stad en spelers uit Katwijk en omstreken. Ook al is dat dit seizoen al minder. Nu word ik eigenlijk het minst als ‘buitenlander’ gezien”, lacht Van der Breggen.

Archieffoto: Ron van der Linden

Bekijk ook: ‘In de Taxi met Willem: Jimmy Simons’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen